İşte Galatasaray’ın geleceği, kim bu isimler?

Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim’in her defasında dile getirdiği Florya’daki altyapısı için önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 29.08.2018 - 06:00
Abone Ol google-news

Bugüne kadar Türk futboluna sayısız futbolcu kazandıran Sarı-Kırmızılı kulübün Futbol Akademisi, Terim’in takımın başına geçmesiyle yeniden hareketlilik kazandı.

Geçmişte özellikle 2000 jenerasyonu futbolcuların akademiye kazandırılmasında büyük rol oynayan Terim, liderliğini yaptığı Florya’daki kurmaylarıyla birlikte Galatasaray altyapısının geleceği için yeni bir proje hazırlattı. ‘Galatasaray’ın geleceği’ parolasıyla yola çıkılan projede, altyapıdaki yeniden oluşum şemasının hazırlandığı, teknik kadrodaki hocalardan, futbolcuların eğitim, beslenme sistemlerine, antrenman programlarından, sahaların modernizasyonu ile tesisteki çalışma koşullarına kadar pekçok detayın yer aldığı öğrenildi.

Projede ayrıca, Emlak Konut GYO ile imzalanan anlaşma gereği önümüzdeki süreçte Florya’dan ayrılarak yeni yapılacak tesislerine geçmek zorunda olan Sarı-Kırmızılıların, Futbol Akademisi’ni burada nasıl şekillendireceği de detaylandırıldı.

Terim’in, “Galatasaray’ın geleceği altyapıdadır. Altyapımızı dünya çapında bir hale getirmeliyiz” sözleriyle sinyallerini verdiği yeni altyapı projesinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.


Yeni Yunus’lar yolda
Fatih Terim’in yeni sezon hazırlık kampına götürdüğü gençler Sarı-Kırmızılı formayı giyip maçlarda süre almaya devam ediyor. Deneyimli hoca, ısrarla üzerinde durduğu ve gelişimlerini yakından takip ettiği 18 yaşındaki Yunus Akgün ve Ozan Kabak’ı Aytemiz Alanyaspor maçıda oyuna aldı. Yunus, Emre Akbaba’nın ikinci golünde asist yapmayı başardı.

Terim, ekibiyle beraber Florya’daki yaş kategorilerinin antrenman ve maçlarını yakından takip ediyor. Sarı-Kırmızılı takımda Fatih Terim’in isteğiyle Abdussamed Karnuçu (orta saha-18), Ahmet Sivri (forvet-19), Boran Güngör (kaleci-18), Berk Balaban (kaleci-18), Celil Yüksel (orta saha-20), Doğan Can Davas (orta saha-20), Ali Yavuz Kol (forvet-17) yeni sezon kampına gidip hazırlık maçlarında süre almıştı.

Terim, altyapıdaki gençler için “Bizim gözümüze parmaklarını batıracaklar. Onlara çok güveniyorum, hepsine gözümüz gibi bakmalıyız. Hepsine şans vereceğim. Hocalarıma da sesleniyorum, onlar yetiştirecek biz koyacağız” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler