Galatasaray'a göre 'lokum kura' değil

Başkan temkinli

Yayınlanma: 30.08.2018 - 21:30
Galatasaray'a göre 'lokum kura' değil
Abone Ol google-news

 Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eşleştikleri hiçbir takımı küçümsememek gerektiğini söyledi.

Monaco'daki Grimaldi Forum'da gerçekleştirilen UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekiminin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Cengiz, "Burada çok dikkatli olmak gerekir. Hiç kimseyi küçük görmemek, hiç kimseyi olduğundan fazla büyük görmemek gerekir." dedi.

Galatasaray'ın kolay bir gruba düştüğü yorumlarını değerlendiren Cengiz, "Hiçbir rakibi küçümsememek gerekir. Biz biliyorsunuz şu anda adını bile zor hatırlayacağımız iki Nordik (kuzeyli) takıma elendik. Hak ederek bizi elediler. Onları tebrik de ettik. Demek ki bundan alacağımız çok dersler var. Biz hiçbir zaman hiç kimseyi küçümsememeliyiz ama hiç kimseyi de gözümüzde aşırı büyütmemeliyiz." diye konuştu.

Mustafa Cengiz, şunları kaydetti:

"Biz zorluklar için varız. Ulus olarak nasıl 30 Ağustos'u Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başardıysak, aynı şekilde hem biz hem diğer Türk takımları, Avrupa kupalarında mücadele eden diğer Türk takımları da bunu başaracak ve ülkemizin ihtiyacı olan morali sağlayacaktır. Ben bunu umut ediyorum. Sadece Galatasaray için değil, diğer bütün Türk takımları için, katılan ve devam eden takımların Avrupa'nın tepelerine çıkmasını istiyorum ve diliyorum."

Kura çekimine 4. torbadan katılan sarı-kırmızılar, Rusya'nın Lokomotiv Moskova, Portekiz'in Porto ve Almanya'nın Schalke 04 takımları ile D Grubu'nda yer aldı.

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 18-19 Eylül'de başlayıp 11-12 Aralık'ta sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak. Üçüncü bitirecek ekip ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Süper Lig şampiyonu unvanıyla, "Kupa 1"e doğrudan katılma şansı yakalayan Galatasaray, Türkiye'yi gruplarda temsil edecek tek takım olacak.

Son üç sezon İspanya ekibi Real Madrid'in mutlu sona ulaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finali, 1 Haziran'da Madrid'deki Metropolitano Stadı'nda oynanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler