Cocu, Kocaman'ın kredisini 2 maçta tüketti

Fenerbahçe geçen sezon sadece 2 deplasmanda kaybetti, Cocu ise 3 maçta 2 yenilgi gördü.

Yayınlanma: 01.09.2018 - 06:00
Cocu, Kocaman'ın kredisini 2 maçta tüketti
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu, şu ana kadarki görüntüsüyle başarısız bir tablo çiziyor. Bizde, “gelen gideni aratır” diye söz vardır. Diyorum ki keşke Aykut Kocaman takımın başında kalsaydı? Cocu oynattığı futbolla neyi değiştirdi? Aykut’un başarıları kadro darlığına rağmen çok daha fazlaydı. Sarı-Lacivertliler, Kocaman’la geride bıraktığımız sezon lig maratonunda deplasmanda sadece 2 yenilgi görmüştü. Cocu yolun başında, iki deplasman yenilgisiyle tanıştı. İzmir’deki maçta takım Göztepe’ye karşı 1-0 mağlup durumda. Dakikalar 83’ü gösteriyor. Valbuena kenarda otururken Hollandalı sahaya Mehmet Ekici’yi sürüyor. Valbuena iki çalım atar düşürülür, frikik kazandırır, penaltı alır. Bunları hiç mi düşünmedi? Kocaman’a yüklenildiği kadar bakalım başarısızlıkların devam etmesi halinde aynısı Cocu’ya yapılacak mı? Bana göre Hollandalı sıradan bir teknik adam.

Cocu’nun yanına Türk hoca şart
Bugüne kadar ülkemize gelen yabancı teknik direktörlerin yanında bir ya da iki Türk hoca bulunmuştur. Olması gereken budur. Çünkü yabancı, yeni geldiğinden futbolcu gibi adaptasyon süreci yaşar, bilmediklerini bilene sormak ister. Bugün Cocu’nun yanında sadece kendi ekibi var. Bilmediklerini sanırım tercümanla çözüyor. Ali Koç, Cocu’nun yanına Türk hoca vermemekle hata yapmıştır.

Yassine Benzia 10 numara
Cezayirli orta saha oyuncusu 23 yaşındaki Yassine Benzia Fenerbahçeli oldu. Önce Lille kulübüyle anlaşma sağlayan Sarı-Lacivertli yetkililer daha sonra futbolcuyu menajeri Djibril Niang ile beraber İstanbul’a çağırdı. Görüşmeler olumlu sonuç verince bu transferde sıkıntısız sona erdi. Lille ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Yassine Benzia, geçtiğimiz sezon Fransa Ligi’nde 33 karşılaşmada 2,478 dakika süre aldı ve takımı adına 2 gol, 5 asistlik performans sergiledi. Cezayirli oyuncu hücuma dönük orta saha rolünde oynuyor.

Tolga, G.Saray’dan F.Bahçe'ye
Galatasaray’da geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren forma şansı bulamayan ve sarı kırmızılı kulüple sözleşmesini fesheden Tolga Ciğerci, Fenerbahçe ile anlaşma sağladı. Bonservisi elinde olan Tolga Ciğerci ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandı. Tolga’yı önce sağlık kontrolünden geçiren Fenerbahçe oyuncunun sözleşmesine özel bir fesih maddesi koydurdu. Buna göre Fenerbahçe, Tolga’nın kronik sakatlığının bulunduğu ayak parmağından benzer bir sıkıntı yaşarsa sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetme hakkına sahip olacak.

Ömer Faruk artık profesyonel
Fenerbahçe, Ömer Faruk Beyaz ile profesyonel sözleşme imzaladı. Sarı-lacivertlilerin altyapısında forma giyen 15 yaşındaki futbolcu, 3 yıllık yeni sözleşmeye imza attı. Daha önce İngiliz basınında yer alan haberlere göre Ömer Faruk ile bir çok İngiliz kulübün ilgilendiği ve transferi için ailesiyle temasa geçtiği iddia edilmişti. Fenerbahçe’nin yaptığı bu hamleyle birlikte Ömer Faruk Beyaz’ı isteyen kulüpler direkt Sarı-Lacivertli ekip ile iletişime geçmek zorunda olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon