Anadolu'da her şey para değil!

Anadolu kulüpleri düşük maliyetli oyuncularla üst sıralara yerleşti, 3 büyüklere transfer dersi verdi.

Yayınlanma: 04.09.2018 - 11:07
Abone Ol google-news
Dövizdeki ani artış sonrası kadrolarındaki yüksek maaşlı futbolcuların maliyetlerini karşılamakta zorlanan 3 büyükler, geçmiş sezonların aksine transfer döneminde kesenin ağzını fazla açamadı. UEFA’nın Finansal Fair-Play kriterlerine aykırı davranmamak için dikkatli adımlar atmak zorunda kalan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, oyuncu satışı gerçekleştirip gelir elde ederken bir yandan da transferde kiralama yöntemini ön plana çıkardı. Fenerbahçe’nin 11, Galatasaray’ın 6, Beşiktaş’ın 5 oyuncuyu kadrosuna katmasına rağmen transferde istedikleri kadro kalitesini kuramamaktan yakındığı bir dönemde 3 büyüklere karşı özellikle Trabzonspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Bursaspor, Yeni Malatya ile Atiker Konyaspor düşük maliyetli futbolcuları alıp, üst düzey performans elde etmeyi başardı. 
  
Golün adı Diagne
Teknik direktör Kemal Özdeş yönetiminde Süper Lig’de 4 maçta 4 galibiyet alarak liderlik koltuğuna oturan Kasımpaşa’da santrfor Mbaye Diagne golleriyle tüm dikkatleri üzerine çekip “Bu oyuncu nasıl alındı?” sorusunu akıllara getirdi. 6 kez fileleri havalandırarak gol krallığında zirvede yer alan Senegalli oyuncu, geçen sezonun devre arasında Çin kulübü Tianjin Teda’dan bonservis bedeli ödenmeden Kasımpaşa’ya gelmişti. 26 yaşındaki forvetin, Kasımpaşa’da yıllık 1.3 milyon Avro maaşa oynadığı öğrenildi. Transfer döneminde Galatasaray’ın da gündemine giren ancak eski sözleşmesindeki “5 milyon Avro”ya serbest kalır maddesi nedeniyle Sarı-Kırmızılıların alamadığı Kasımpaşa’nın Mısırlı yıldızı Trezeguet de göz dolduran bir diğer isim.. Kasımpaşa, geçen sezon kiraladığı 23 yaşındaki oyuncuyu için sözleşmedeki madde gereği 2 milyon Avro ödeyip bonservisini aldı. Mavi-Beyazlılarda 4 maçta 4 asist yapan ve ligde bu alanda zirvede olan sol bek Özgür Çek de bonservis ödenmeden takıma katıldı. 
 
Nwakaeme coştu
Ligimizin düşük maliyetli transferleri bu oyuncularla sınırlı değil. Galatasaray maçında 2 gol, 1 asistle oynayan Anthony Nwakaeme, 1.1 milyon Avro bonservisle Trabzonspor’a transfer edildi. 29 yaşındaki Nijeryalı oyuncu, Bordo-Mavililerden bu sezon 1 milyon Avro kazanacak. Galatasaray’a gol atan Ekuban ise Leeds United’dan 200 bin Avro’ya kiralandı. 24 yaşındaki Ganalı futbolcu bu sezon 345 bin Avro alacak. 
 
Yeniden doğdular
Bursaspor-Beşiktaş maçında sonradan oyuna girip attığı golle maçın kaderini değiştiren Diafra Sakho ise, Rennes’den bedelsiz kiralandı. 28 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinde 1 aydan uzun süreli bir sakatlık yaşaması halinde, maaşının yüzde 50’sinin Rennes tarafından karşılanacağına dair özel bir madde de bulunuyor. Geçen sezon Kasımpaşa’daki performansla dikkatleri üzerine çeken Bernard Mensah, Kayserispor tarafından kiralanmıştı. Fenerbahçe’ye attığı golle kaldığı yerden devam ettiğini gösteren 23 yaşındaki oyuncunun bonservisi Atletico Madrid’de. Kayserispor’un ilk 4 haftadaki çıkışının mimarlarından olan Tjaronn Chery de Sarı-Kırmızılıların kiralık kadrosuna kattığı bir isim. Bedelsiz kiralanan 30 yaşındaki futbolcunun maaşının büyük bölümü, bonservisini elinde bulunduran Çin kulübü Guizhou-Zhicheng ödeyecek. Chery için 1 milyon Avro Guizhou-Zhicheng, 700 bin Avro da Kayserispor ödeme yapacak.
 
36 ay taksitle!
Fenerbahçe maçında gösterdiği performansla beğenilen Bilal Başaçıkoğlu’nun maliyeti, Kayserispor Başkanı Erol Bedir’in açıklamalarına göre, bonservisi, maaşı ve menajerlik ücreti dahil olmak üzere 1 milyon Avro. Sarı-Kırmızılı kulüp bu parayı da 36 ay taksitle ödeyecek. Beşiktaş maçında attığı 2 golle Antalyaspor’un Vodafone Park zaferinde önemli pay sahibi olan 26 yaşındaki Souleymane Doukara, geçen sezon devre arasında bonservis bedeli ödenmeden Kırmızı-Beyazlı kulübe katılmıştı. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler