Fenerbahçe o haberi yalanladı

Fenerbahçe, medyada Cocu'nun tazminatı ve maaşıyla ilgili çıkan haberleri yalanladı.

Yayınlanma: 05.09.2018 - 17:22
Fenerbahçe o haberi yalanladı
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin açıklaması şu şekilde: 

"Bugün, Sabah ve Fotomaç Gazeteleri’nde yer alan “Cocu’nun Tazminatı 7,5 Milyon Euro” başlıklı külliyen yalan haberler üzerinden yaşanan gelişmeler dolayısıyla kamuoyuna bir bilgilendirme yapmak istiyoruz.

Adı geçen her iki gazetede yer alan Futbol A Takımı Teknik Direktörümüz Philip Cocu’nun tazminatının 7,5 milyon euro olduğu iddiası, Hollanda basınından Eindhovens Dagblad Gazetesi’nin muhabiri Rik Elfrink’e dayandırılarak kamuoyuna sunulmuştur.

Rik Elfrink, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile bu yönde bir beyanı olmadığı gibi ilgili kurumlardan hiçbir kimse ile görüşmediğini de ifade ederek bu iddiaya yönelik "yalancılar, sahte haber üreticileri” demiş, ve bu tutumun etik olmadığını aşağıda paylaşılan linkte görüleceği biçimde vurgulamıştır.


Gerçekle hiçbir ilgisi olmayan bu iddialar aracılığı ile ‘Phillip Cocu gönderilmek isteniyor ancak tazminatı yüksek olduğu için gönderilemiyor’ algısı oluşturmaya çalışan bu kasıtlı tavrı manidar karşılıyoruz.

Geçtiğimiz hafta, Hollanda basını kaynaklı hocamızın istifa edeceği iddiası bu hafta hocamızın tarafımızca gönderilmek istendiği şekline dönüştürülmüştür. Bu tip asılsız haberlerin kaynağı olarak gösterilen yabancı kişinin medya organlarını yalancılıkla itham etmesi Türk medyası için küçük düşürücü bir durumdur ve uluslarası alanda güvenilirliğini zedelemektedir.

Camiamızı, gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu tip iddialar ve bunları mütemadiyen üretip işleyen medya organlarını dikkatli analiz etmeye ve uyanık olmaya davet ediyoruz.

Kamuoyunu, bilinçli olarak yaratılmaya çalışılan bir algıya inandırmak için yurtdışı kaynaklara dayandırarak kurgulayan bu bakış açısı, sadece kulübümüzün değil tüm Türk futbolunun ortak problemidir ve çözümü ancak hep birlikte ortaya konacak bir irade ile gerçekleşebilir."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler