Galatasaray eski başkanı Adnan Polat'tan transfer yorumu

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat, transfer çalışmaları hakkında konuştu.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 16:54
Galatasaray eski başkanı Adnan Polat'tan transfer yorumu
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü eski başkanı Adnan Polat, sarı-kırmızılı kulüpteki görev süresini doldurduğunu ve yeniden bir başkan adaylığının söz konusu olmadığını söyledi.

Adnan Polat, başkanlığı döneminde 2009'da Mardin'in Nusaybin ilçesinde açtığı Galatasaray Futbol Okulu'nun idareci ve öğrencilerini ofisinde kabul etti.

Organizasyon sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Polat, yeniden başkanlığı düşünüp düşünmediğiyle ilgili soru üzerine, "Seçim döneminde hem kulübümüzden hem de taraftarlardan çok yoğun bir talep geldi ama ben Galatasaray'da görev süremi tamamladığıma inanıyorum. Toplamda başkan ve yönetici olarak 11 yıl hizmet ettim. İyi ve üzüldüğümüz zamanlar oldu. Bu bir bayrak yarışı. Başkanlık için Galatasaray'ın bünyesinden çıkacak kaliteli arkadaşlarımız var. Her zaman başkan bulunur. Benim Galatasaray Kulübü üyelerine tek bir tavsiyem var; tüzük muhakkak günün koşullarına uygun hale getirilmeli. Mevcut tüzükle Galatasaray Kulübü bundan sonra kolay yönetilemez." diye konuştu.

UEFA'nın finansal fair play kurallarıyla ilgili 2009'da yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını savunan Adnan Polat, şöyle devam etti:

"2009'da finansal fair play'den bahsediyordum ve 2014'ten sonra acı reçetelerle karşılaşacağımızı anlattım. Günü kurtarmaktan vazgeçmemiz gerektiğini söylemiştim. Bunu maalesef iyi anlatamadık veya dinleyenler anlayamadı. Şu anda sadece kulübümüz değil tüm kulüpler aynı sıkıntı içinde. Bence Türk futbolunda yeni bir yapılanma lazım. Mevcut sistemle bu iş olmuyor. Hiçbir şey bilmiyorsak İngiliz modeliyle aynı şeyi yapabiliriz. Federasyonu tamamıyla regülatör olarak kullanmamız, parayla, pulla işinin olmaması lazım. Kulüpler Birliği Vakfının kurduğu şirketi bağımsız bir şekilde tüm para ve mali işlerin içinde bir merci olarak kullanmamız lazım. O şirketin başına da Kulüpler Birliğinin seçtiği ama kulüp başkanı olmayan biri getirilmeli. Herkes artık kafasına göre para harcayıp, borçlanamamalı."

Adnan Polat, Galatasaray'ın santrfor transferi yapmadan sezona girmesiyle ilgili, "Transfere başkan karar verir. Bunu yöneticilerden ve profesyonellerden insanlar yapar. Benim duyduğum; santrfor transferini Florya'nın, diğerlerini de Abdurrahim Albayrak'ın yapacağı. Abdurrahim her zamanki gibi işini iyi yaptı. Florya neden yapamadı, neden gerçekleşmedi bilmiyorum. Ancak hiçbir mazeret olamaz. Galatasaray, şampiyon olmuş bir kadro ile devam ediyor. Yeni takviyeler yaptı. Bu konuda kimse mazeret uyduramaz." değerlendirmesinde bulundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın Rusya'nın Lokomotiv Moskova, Portekiz'in Porto ve Almanya'nın Schalke 04 takımlarıyla mücadele edeceği D Grubu'nu değerlendiren Polat, "UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki kurayı birisi bana 'yap' deseydi, bundan daha iyisini yapamazdım. Kurayı çekmeden seçseydim ancak bu kadarını seçebilirdim. Orada da artık kimsenin mazereti yok. Bu kadar büyük takım olduğu yerde bunların çıkması Galatasaray için büyük bir şans. Teknik heyetin ve Galatasaray Kulübünün bu şansı iyi kullanması lazım." şeklinde görüş belirtti.

Adnan Polat, yönetiminin mali genel kurulda ibra edilmemesi ve başkanlığı bırakmasının ardından kendi döneminde açılan Türk Telekom Stadı'na 8 yıldır gitmediğini aktararak, şöyle konuştu:

"Artık gitmek istiyorum. Yoğun bir tempo içindeyim. Geçen kongrede Mustafa başkanın konuşması ve kongrenin ayakta alkışlamasıyla yaptıklarının yanlış olduğunu kabul ederek bize bir mesaj verdiler. Biz de konuyu kapattık. Maçlara gelmek istiyorum. Şu anda Türkiye'de zor bir ekonomik ortam var. Devletimizi yönetenler ve özel sektör gece gündüz koşturup bu durumdan ülkeyi çıkarmamız lazım. Bir maç seçeceğim. Neredeyse 8 senedir Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nden içeri girmedin. O stadı yapmak için çok emek vermiştik. İyiki de yapmışız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler