Galatasaray'da üyelik tartışması

Galatasaray Kulübü’ne üyelik başvurularıyla ilgili 50’yi aşkın genel kurul üyesi, bazı isimler hakkında itiraz dilekçesi verdi.

Yayınlanma: 14.09.2018 - 07:00
Galatasaray'da üyelik tartışması
Abone Ol google-news
Sarı-Kırmızılı yönetim, 3 Eylül’de kulüp  internet sitesi üzerinden A Grubu’nda (Galatasaray Lisesi) 210, C Grubu’nda (Sporcu üyelik) 14, D Grubu’nda (Üye çocukları ve eşleri) 436, E Grubu’nda ise (Diğer) 1036 kişinin üyelik başvurusunda bulunduğunu duyurmuştu. Galatasaray camiası, 29 Eylül’deki olağanüstü genel kurulda da görüşülecek üyelik alımı konusunu, iki katına çıkarılması teklif edilen ödentiyi tartışırken, bir grup üye, 2 dilekçeyle Galatasaray Kulübü Sicil Kurulu’na başvurdu. 
 
Dilekçelerde; kulübün duyurduğu üye başvuru listesindeki bazı isimlerin, gerekli şartları taşımadığı vurgusu yapılıp itiraz edildi. İlk dilekçede; Galatasaray’da yöneticilik yapmış ve yapmakta olan kişilerin, aile üyelerinin, o sicil dönemi içerisinde en fazla 1 aile yakınını üye yapmak için önerme kuralına aykırı şekilde hareket edildiği belirtildi. Bu isimlerin üyelik başvurularının dikkate alınmaması talep edildi.
 
İkinci dilekçede; üyelik için başvuran bazı isimlerin, sosyal medya üzerinden eski Galatasaray başkanları ile kulüp üyelerine; hakaret, iftira içeren tanım ve ifadeler kullandığının altı çizildi. Dilekçeye, bu yönde tavrı olduğu tespit edilen  isimlerin ifadelerinin yer aldığı ekran görüntülerinin eklenip üyelik başvurularının kabul edilmemesi istendi. Sicil Kurulu’nun bu konuda her türlü unsuru dikkate alarak kapsamlı bir çalışma sürdürdüğü öğrenildi. 
 
 
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler