Aykut Kocaman: Saçma sapandı ama herkes inandı!

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman, Trtspor'un canlı yayınına katıldı, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Kocaman, geçen sezonun 3 Temmuz'dan daha zor ve yıpratıcı olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 19.09.2018 - 15:05
Abone Ol google-news

Kocaman ayrıca Konyaspor'da olduğu dönemde başarılı bir takım yarattıklarını ancak bir oyuncularının bile Milli Takım'a çağrılmadığını söyledi ve Fatih Terim'i isim vermeden eleştirdi. Başarılı teknik adam ayrıca hücum futbolu eleştirilerine de sert çıktı ve "Saçma sapan ama herkes inandı" yorumunu yaptı.

Aykut Kocaman'ın açıklamaları şu şekilde:

Geçen sezonki süreç, 3 Temmuz'dan daha zordu, daha sıkıntılıydı. Çünkü o dönemde 3 temmuz'u yapanlara karşı bir güç birliği vardı. Zorluklara karşı direnme gücü vardı. Geçen seneki süreçte ise birbirimizin gözünü oyacak hale gelmemizdi. Taraftar bir tarafta, yönetim bir taraftaydı. Geçen seneki dönem benim adıma çok iyi değildi. Bu yüzden dinlenme sürecini uzun tutacağım daha sonra teknik direktörlüğe geri döneceğim.

"Bana yapılmasını istemediğmi başkasına yapmam"

Teknik direktörlük için kimseyle görüşmedim. Etik olmaz. Milli Takım'ın şu anda çok önemli ve başarılı bir teknik direktörü var. Bir süre daha dinlenmeyi düşünüyorum.

"Bizim problemimiz verimsizlik"

Transfer bu işin olmazsa olmazıdır. Bizim problemimiz verimsizlik. Bu oyuncular çok değerli oyuncular oldukları için alındılar. 10 oyuncunun 7'si ben gelmeden önce alınmıştı. Verimliliği sağlayamadık.

Kazanan takımın, 8-9 oyuncusu birkaç sezon önceden kalan oyunculardı. Dolayısıyla önemli olan onları daha verimli hale getirmekti. esas olan düzen sağlamaktı. Bu olmadığı sürece hiçbir takım başarılı olamaz. 10 tane 15 tane de oyuncu gelse verimlilik kazanamıyor takımlar...

"Ödül sistemi getirilmeli"

Ne yabancıya karşıyım ne de tamamen yabancıdan yanayım. Bazı hamleler nasıl yapılırsa ne sonuçlar ortaya çıkar buna bakmamız lazım. TFF'nin burada çok daha bilgilendirici açıklamalar yapması lazım. Üretmeyi seven bir ülke değiliz. Ucuzluğa, kolaylığa giden bir yapımız var bizim. Artık oyuncu yetiştirme serüveni tamamen boşlanıyor. Bir yere doğru gitmek istiyoruz ama kafa yormuyoruz. 'Yabancı serbest kalsın' demek Türk oyuncuyu bitirir. Federasyonun mutlaka ama mutlaka ödüllü bir sisteme gitmesi lazım. Dünyanın geldiği bu noktada kısıtlamanın bir mantığı yok.

Terim'e eleştiri: 40 puanlı takımdan bir futbolcu çağrılmadı

Tek devrede 40 puan aldığımız halde dönemin futbol direktörü bir oyuncumuzu Konyaspor'dayken Milli Takım'a çağırmadı. Bir kez bile bizimle iletişime geçilmedi.

"İnsanlar saçma sapan şeylere inandı"

(Hücum futbolu oynatmadığıyla ilgili eleştiriler hakkında) Beni üzen, insanların saçma sapan fikirlere inanılması. Gerçekler en sonunda ortaya çıkar. Hiçbir şey saklı kalmamış bu dünyada... Buna inanması herkesin çok çok acı... Ülke futbolunda doğrularla yanlışlar yer değiştirmiş durumda... Hataları onarıp iyi yere doğru gitmek benim amacım.

"Galatasaray'ı tebrik ediyorum"

Hem lig hem Avrupa maçlarına bakıldığında beklenenden daha iyi oldukları kesin. Onları da tebrik ediyorum. Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye de yarın için başarılar diliyorum.

Fenerbahçe değerlendirmesi

"Ben ancak genel bir değerlendirmede bulunabilirim, doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum. En büyük problem, karar vermekte geç kalındı gibi görünüyor bana. Ya kadro devamına karar verildikten sonra öyle devam edilseydi ya da bu değişim lig başlamadan en azından iki üç hafta önce sonlanmış olabilseydi. Belki işleyişte olumlu olarak, belki birkaç puan daha farklı olabilirdi gibi görünüyor. Temel yola çıkıştaki düşünce farklılığı, en büyük problem."

"Bununla beraber bu kadar büyük bir değişim olduğu zaman bu planın ana parçalarından biri bir şeyler oturana kadar ufak hayal kırıklıkları olacaktır. Bu oyundaki en zor şeylerden bir tanesi, özellikle çok oyuncu varken kim kimle daha uyumlu, kim kimi daha büyütebiliyor, takım nasıl büyüyor, kim kimi daha aşağı çekiyor, hangi oyuncular ne zaman kaç dakikalık oyunculardır, oyuna girdikleri zaman mı etkili oluyorlar, bu arayışlar ve bunları sonlandırma süreci uzun sürebiliyor. Şu an da Fenerbahçe'nin yaşadığı en büyük sorun bu. Bir süre de bu olacak"

"Geçen haftaki gibi ekstra galibiyetler, bu süreçleri biraz daha kısaltacak şeyler. Tabii içerisini bilmiyorum ama içeride doğru adımlar atılıyorsa... Oyun adına doğru hamleler yapılıyorsa bu tip galibiyetler zaman zaman bireysel zaman zaman maçın gidişatına göre oyunu çok hak etmediğini düşündüğün zamanlarda alınacak birkaç galibiyet özellikle bu gidişatı hızlandıracak, morali ve süreyi biliyor."

"Sezon başında yaptık ama ben bunu futbolumuz için, yöneticilerimiz için ufak bir anekdot gibi olsun diye söylüyorum: Sezon başında 8-10 transfer yapıldı. Belki ilk geldiğimde şu vurguyu hep yaptım esas problem bu takımların transfer değil. Transfer, bu işin olmazsa olmazlarından biri, transfer olmasın demiyorum ama bizim ana problemimiz verimsizlik. Var olan oyuncuları verimli hale getirememek. En büyük problem bu. Fenerbahçe'nin o gün geldiğimde oyuncular için de söylemiştim bunu, yöneticilerle de paylaşmıştım. Esas olan bu oyuncuların hepsi çok değerli oldukları için alındı. Tabii ki standart sapmalar olabilir, yüzde 10'luk yüzde 20'lik olabilir. Ama ben gelmeden önce Fenerbahçe 10 futbolcu aldıysa unların 6 tanesi 8 tanesi bu standartta oyuncular. Ancak o oyuncular verimli değilse bu sene aldıklarınız da verimli olmayacak. Esas olan oyuncuları daha verimli hale getirecek düzeni kurmamız lazım."

"Sonuçta şöyle oldu Fenerbahçe'nin esas atak yapmaya başladığı dönem 11. haftadan sonra oldu. 11. haftaya kadar çok dağınıktık. 23 haftalık süreç oynayan ve kazanma alışkanlığı edinmiş takımın 8-9 oyuncusu, Fernandao/Soldado arasında gidip geliyorduk çünkü bir sezon öncesinden kalan ve ondan önce gelen oyunculardı. Bakarsanız çok net şekilde görürsünüz. Bunları söylerken transfer çılgınlığı açısından, düzen oturtarak oyuncuları verim hale getirecek formülleri yaratmak zorundayız. Bu sene 10 tane gelsin, gelecek sezon 15 tane gitsin, bu böyle gidiyor Fenerbahçe için de Galatasaray, Trabzonspor için de."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler