Fenerbahçe Avrupa'da ağır yaralı

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Dinamo Zagreb'e 4-1 mağlup oldu.

Yayınlanma: 20.09.2018 - 23:50
Abone Ol google-news

UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda Fenerbahçe, Dinamo Zagreb’e 4-1 mağlup olarak Avrupa’daki ilk maçında ağır yara aldı. Hırvat temsilcisinin golleri Sunjic, Hajrovic (2) ve Olmo'dan gelirken, temsilcimiz Neustadter ile skor buldu.

Fenerbahçe’de teknik direktör Phillip Cocu, bundan önceki maça göre kadroda 4 değişiklik yaptı.

Hollandalı teknik adam, Spor Toto Süper Lig’de Atiker Konyaspor’u deplasmanda 1-0 yendikleri maçta ilk 11’de sahaya çıkan Skrtel, Jailson, Ayew ve Slimani’nin yerine Reyes, Eljif Elmas, Alper Potuk ve Frey’e şans verdi.

Takımla birlikte Hırvatistan’a gelen ancak son antrenmanda sakatlanan Skrtel ile sakatlığı bulunan Isla 18 kişilik kadroda yer almadı.

Sakatlığı devam eden Hasan Ali Kaldırım ile teknik direktörün tercihi doğrultusunda kadroya dahil edilmeyen Valbuena ise Zagreb’e getirilmedi.

Fenerbahçe'nin ilk Hırvat rakibi
Fenerbahçe, daha önce Avrupa kupalarında hiçbir Hırvat takımıyla eşleşmezken, Hırvatistan'ın köklü kulüplerinden Dinamo Zagreb, Sarı-Lacivertlilerin bu ülkeden ilk rakibi oldu. Dinamo Zagreb ise daha önce eski adıyla UEFA Kupası elemelerinde bir kez Beşiktaş ile bir kez de Trabzonspor ile eşleşmişti.

Eski Galatasaraylı’dan 2 gol
Bir dönem Galatasaray forması giyen Bosna Hersekli futbolcu İzet Hajrovic, Fenerbahçe karşısında sahada yer aldı. 2013-2014 sezonun ikinci yarısında sarı-kırmızılı takımın formasını giyen Hajrovic, geçen sezon ortasında Zagreb ekibine transfer olmuştu. Hajrovic, 27. dakikada skoru 2-0’a, 57’de ise 3-1’e getiren golleri kaydetti.

Taraftarlar yoğun ilgi gösterdi
Dinamo Zagreb-Fenerbahçe maçına Hırvat taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmayı 20 bin civarında Hırvat taraftar izlerken, Türkiye’den ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen Sarı-Lacivertli taraftarlar da takımlarını destekledi.

DINAMO ZAGREB: 4 - FENERBAHÇE: 1
STAT: Maksimir (Zagreb)
HAKEMLER: Craig Pawson, Lee Betts, Ian Hussin (İngiltere)
D.ZAGREB: Livakovic, Stojanovic, Catherine, Dilaver, Rrahmani, Sunjic, Hajrovic (dk. 82 Tongo Doumbia), Gojak, Olmo, Orsic (dk. 76 Kadzior), Gavranovic (dk. 85 Budimir)
FENERBAHÇE: Harun, Şener, Neustadter, Reyes, İsmail, Mehmet Topal, Eljif, Alper (dk. 80 Slimani), Benzia (dk. 65 Jailson), Aatif (dk. 65 Barış), Frey
GOLLER: Dk. 16 Sunjic, dk. 27 ve 57 Hajrovic, dk. 47 Neustadter, dk. 60 Olmo
SARI KARTLAR: Hajrovic, Gojak, Sunjic (D.Zagreb); İsmail, Eljif (F.Bahçe)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler