2024'te son 24 saat Almanlar bel altı vuruyor

"Türkiye'ye verilmesi yanlış" dediler.

Yayınlanma: 26.09.2018 - 11:21
Abone Ol google-news

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın hangi ülkede düzenleneceğine karar verilmesine bir gün kala Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel ev sahipliği yarışındaki tek rakipleri olan Türkiye’yi eleştirdi.

Grindel, Alman televizyon kanalı ZDF’de yayınlanan röportajda, Türkiye’nin gerçekçi olmadığı hâlde UEFA’ya her türlü garantiyi verdiğini söyledi. Grindel, şampiyonayı hangi ülkenin düzenleyeceğine karar verecek olan UEFA Yönetim Kurulu’nun, Almanya’nın neler yapabileceğini iyi bildiğini belirtti. Grindel, Türkiye’deki ekonomik duruma vurgu yaparken “Bir Euro’nun değeri bir Euro olarak kalacak. Bu 2024 yılı için de geçerlidir” dedi. DFB Başkanı, “UEFA’nın Almanya tecrübelerinin olumlu olduğunu, örneğin düzenledikleri Şampiyonlar Ligi finallerinde verdikleri söze uyduklarını” sözlerine ekledi. 

Ceferin: Güvenim tam
UEFA Yönetim Kurulu’nun 17 üyesi, yarın Nyon’da yapılacak olan oylamada ev sahibi ülkeyi belirleyecek. Oylamaya UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in yanı sıra Yönetim Kurulu’nun Alman üyesi Grindel ve Türk üye Servet Yardımcı katılmayacak. UEFA Başkanı Ceferin, Yönetim Kurulu üyelerinin “şeffaf ve doğru karar vereceklerine güvendiğini” söyledi. Ceferin azami kâr elde etmenin UEFA için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’nin verdiği vergi muafiyeti güvencesi, UEFA’nın geçen cuma yayımladığı değerlendirme raporunda dikkat çekmişti. Ancak raporda genel olarak Almanya’nın adaylık dosyası daha olumlu değerlendirilmişti. Türkiye’ye özellikle insan haklarına saygı kriteri açısından eleştiri getirilmişti. Öte yandan ev sahipliği için yarışan iki ülkenin şansını yorumlayan Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, “Almanya’nın çok kapsamlı, ciddi ve yaratıcı bir adaylık kampanyası yürüttüğünü ve sonuçtan umutlu olduklarını” söyledi.

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel’in bu çıkışının sebebi olarak TFF’nin, UEFA İcra Kurulu Üyeleri üzerindeki etkisinin olumlu yönde değişmesi ve Almanya Futbol Federasyonu’nun paniklemesi gösterildi.

 Bayern Münih Başkanı Uli Höness de ekonomik kriz nedeniyle 2024'ün Türkiye'ye verilmemesi gerektiğini savundu,


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler