16 maç sonra gelen kayıp

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında lider Galatasaray, evinde Bursaspor'la 1-1 berabere kaldı.

Yayınlanma: 19.10.2018 - 22:32
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında lider Galatasaray, evinde Bursaspor’la Aytaç Kara ve Eren Derdiyok’un karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısında 3 oyuncusunu (Serdar Aziz, Feghouli, Fernando) birden sakatlığa kurban veren Sarı-Kırmızılılar, ligde 16 maç sonra evinde puan kaybetti.

Fatih Terim'li Galatasaray ligde evinde ilk kez puan verdi
Teknik Direktör Fatih Terim, Galatasaray’ın başına 4. kez geçmesinin ardından Süper Lig’de Türk Telekom Stadyumu’nda bileği bükülmüyor. Terim’in öğrencileri geçtiğimiz sezonun ilk yarısında Göztepe maçıyla birlikte sahasında oynadığı 13 lig müsabakasından da 3 puanla ayrılan taraf olmuştu. Sarı-kırmızılılar, Fatih Terim döneminde Bursaspor maçıyla birlikte evinde ilk kez puan kaybetti.  

Galatasaray ilk yarıda 3 değişiklik hakkını da kullandı
Maçtan önce milli takımda sakatlanan Henry Onyekeru’nun yanı sıra yeşil-beyazlılara karşı da 3 oyuncu sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. 20. dakikada Serdar Aziz sakatlandı, yerine Maicon girdi. 21. dakikada Sofiane Feghouli sakatlandı, yerine Eren Derdiyok dahil oldu. Son olarak ise Fernando oyuna devam edemedi ve 42. dakikada Selçuk İnan yerine girdi. Sarı-kırmızılılar böylece ilk 45 dakikada 3 futbolcu değiştirme hakkını sakatlıklarından dolayı zorunlu olarak kullandı. 

Evindeki yenilmezliği 24 maça çıkardı
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Türk Telekom Stadyumu’nda Bursaspor ile berabere kaldı ve evindeki yenilmezliğini sürdürdü. Sahasında rakiplerine geçit vermeyen sarı-kırmızılılar, ligde Bursaspor dahil olmak üzere toplam 24 mücadeleden de mağlup ayrılmadı. Cimbom en son 2016-2017 sezonun 30. haftasında Kasımpaşa’ya 3-1 yenildi. Bundan sonra oynadığı 24 karşılaşmada sadece Fenerbahçe ile berabere kaldı. 

Eren Derdiyok, ligdeki 4. golünü attı
Galatasaray’da oyuna sonradan Sofiane Feghouli’nin yerine dahil olan Eren Derdiyok, rakip fileleri havalandırdı. 1-0 gerideyken mücadelenin 77. dakikasında sahneye çıkan Eren, Belhanda’nın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. Başarılı futbolcu, böylece ligdeki gol sayısını da 4’e çıkardı. 

Maçı 37 bin 308 biletli seyirci izledi
Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi 37 bin 308 biletli seyirci takip etti. Müsabaka boyunca takımını desteklemeyi sürdüren taraftarlar, takıma 1-0 gerideyken de tezahüratlarıyla görevini yerine getirdi.

GALATASARAY: 1 - BURSASPOR: 1
STAT: Türk Telekom
HAKEMLER: Ali Palabıyık, Kerem Ersoy, Serkan Olguncan
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Ozan, Serdar (dk. 20 Maicon), Ömer, Fernando (dk. 42 Selçuk), Ndiaye, Belhanda, Feghouli (dk. 21 Eren), Rodrigues, Sinan
BURSASPOR: Okan, Barış, Chedjou, Ertuğrul, Umut, Badji, Aytaç, Burak (dk. 74 Ramazan), Tunay (dk. 83 Stancu), Yusuf (dk. 58 Lima), Sakho
GOLLER: Dk. 63 Aytaç, dk. 77 Eren
SARI KARTLAR: Ozan (G.Saray); Sakho, Tunay, Umut, Ramazan, Lima (Bursa)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler