Cocu yetmez!

Fenerbahçe camiası Comolli'nin de görevden alınmasını istiyor.

Yayınlanma: 30.10.2018 - 07:30
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç’un görevi devralmasıyla birlikte sportif direktörlüğe 6 yıldır işsiz olan Comolli’yi getirmiş, teknik direktörlük için de Phillip Cocu seçimini yapmıştı. Çalışmalara başlanmış, seyirci umutlanmış, kombineler tükenmiş, formalar rekor satışla tükenmişti. Buraya kadar güzel. Fakat transferler bir türlü yapılamamış, buna neden olarak giden yönetimin bıraktığı yüksek borç gösterilmişti. Takım lige girmiş, kaybedilen puanlar şaşkınlığa yol açmıştı. Ara transferde 11 oyuncu alınmış, Comolli bunları tek başına gerçekleştirmiş, Cocu’nun bunlardan haberi olmamış, transferlerin hepsi neredeyse fiyasko çıkmış; kötü futbol ve puan kayıpları kaçınılmaz olmuş, takım 15. sıraya inmişti. Anderlecht beraberliği sonrası Ankaragücü maçı yükseliş olarak görüldü ancak gece Sarı-Lacivertliler adına hezimetle sonuçlandı ve Phillip Cocu gönderildi. Çok geç alınmış karar. Sadece Cocu’yu göndermek yetmez. Camia “Comolli de gitmeli” diyor. Haklılar. Fenerbahçe, Hollandalı teknik adama 2 milyon Avro tazminat ödeyecek. Cocu’nun yardımcılarına ödenecek tazminat miktarı ile ilgili ise yönetim tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

78. dakikada gitti
Mücadeleyi protokol tribününden takip eden başkan Ali Koç, Ülker Stadı’nda dakikalar 78’i gösterdiğinde adeta çileden çıktı. Ankaragücü’nün yıldızı El Kebir’in attığı 3. golün ardından yerinden kalkan Koç, hızlı adımlarla arka tarafında oturan sportif direktör Comolli’nin yanına gitti, Fransıza bir şeyler anlattı, içeriye geçti, arkadaşlarıyla kısa bir değerlendirme yaptı ve Cocu’nun görevden alınmasına karar verildi. Maç bitiminde de Hollandalı teknik adama soyunma odasında görevden alındığı tebliğ edildi.

Şimdi ne olacak?
Sarı-Lacivertlilerde bir süre gündemi ‘takımın başına hangi teknik direktör gelecek’ sorusu meşgul edecek. Yabancı mı olur yerli mi olur bilemeyiz. Yerliler arasında daha önceleri Ersun Yanal ve Aykut Kocaman’ın isimleri vardı. Fakat Ali Koç açıklamalarında “Ne Aykut ne de Ersun Hoca bir daha olmaz” ifadesini kullanmıştı. Aziz Yıldırım da Aykut Kocaman için “Ben bu kulüpteyken bir daha kapıdan içeriye giremez” demişti. Sonra ne oldu? Aykut Kocaman takımın başına geçti. İbre yabancıdan yana görünüyor. Düşünülen ilk isim Leonardo Jardim. Diğer isimler Tayfun Korkut ve Yılmaz Vural. Yabancının gelişi zaman kaybıdır. Her şey silbaştan demektir. Bu kritik sürecte fayda sağlamaz diye düşünüyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler