Derbiyi kazanırsa Koeman'la devam

Phillip Cocu'yla yollarını ayırdıktan sonra takımı geçici olarak yardımcısı Erwin Koeman'a emanet eden Fenerbahçe, Hollandalı hocanın derbiyi kazanması halinde bir süre Koeman'la devam edecek.

Yayınlanma: 01.11.2018 - 07:30
Derbiyi kazanırsa Koeman'la devam
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de teknik direktör Phillip Cocu’nun gönderilmesinden sonra altyapı eski sorumlusu Şenol Çorlu’nun ismi ön plana çıkmış, A takımın başına geçeceğini yazmıştık. Ancak bu gerçekleşmedi. Yönetim içinde Çorlu için görüş ayrılıkları oldu. Şenol Hoca Dereağzı tesislerinde kadro dışındaki futbolcuları çalıştırmaya devam edecek. Takım şimdilik Cocu’nun yardımcısı Erwin Koeman’a emanet. Samandıra tesislerinde sazı eline alan Erwin Koeman eğer görevinde başarı sağlarsa sezon sonuna kadar takımın başında olacak. Aksi durumda takım bir başka teknik direktöre teslim edilecek. Kısa zamanda yerli yabancı olmak üzere yazılıp çizilen teknik direktör isimleri 100’ü buldu. Yönetimin aldığı Koeman kararı şimdilik en doğru karar. Çünkü yeni gelecek teknik adam ekibiyle gelecek, yüklü meblağ ödenecek, ısınma turları, futbolcuları tanıması uzun zaman alacak. Bunu birkaç gün önce de yine bu sütunlarda dile getirmiştim. Koeman umarım başarılı olur ve Fenerbahçe yeni bir külfetten kurtulur. Futbolculuk yıllarında Groningen, PSV Eindhoven ve Hollanda Milli Takımı’nın formasını giymiş olan Erwin Koeman, aktif futbol hayatını noktaladıktan sonra PSV Eindhoven, Utrecht, Waalwijk, Southampton, Everton ile Macaristan Milli Takımı’nda teknik adam olarak görev yaptı. Koeman, Hollanda Milli Takımı’nın ve Barcelona’nın efsane oyuncusu Ronald Koeman’ın da ağabeyidir..

Sistemi 3-5-2 değil, 4-2-3-1

Erwin Koeman, Cocu’nun son haftalarda oynattığı 3-5-2 sisteminden vazgeçecek. Koeman’ın daha önce çalıştırdığı takımları 4-3-3 ve 4-2-3-1 sistemi ile sahaya sürdüğü, cuma günkü derbide de Fenerbahçe’yi büyük olasılıkla 4-2-3-1’e göre oynatacağını öğrendik. 4-4-2 de hocanın alternatifleri arasında.  Fenerbahçe teknik heyeti, Galatasaray derbisi öncesi oyuncularını motive etmek için büyük çaba harcıyor. Geçmişteki Galatasaray maçı galibiyetleri, atılan goller, derbi galibiyeti sonrası yaşanan sevinçler, Samandıra’ya dönüşte taraftarların karşılama görüntüleri tesislerde futbolculara izlettiriliyor. Takımın tecrübeli isimleri Mehmet Topal, Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım da maçla ilgili görüşlerini takım arkadaşlarına aktarıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler