Galatasaray Almanya'da kayıp!

Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında Schalke 04'e konuk olan temsilcimiz Galatasaray, rakibine 2-0 mağlup oldu. Sarı-Kırmızılılar bu sonuçla 4 puanda kalırken, Schalke 04 ise puanını 8'e çıkardı.

Yayınlanma: 07.11.2018 - 00:04
Abone Ol google-news

Veltins'te 'İmparator Terim' sesleri

Schalke 04'ün evi Veltins Arena'da Fatih Terim lehine tezahürat yapıldı. Maça büyük ilgi gösteren gurbetçi Galatasaraylılar, maç boyunca desteklerini sürdürdü. Hem takıma hem de teknik direktör Fatih Terim'e destek verildi.

Muslera'dan yine hata

Bir hafta önceki Fenerbahçe derbisinde skoru 2-1'e getiren pozisyonda kayarak Isla'yı düşüren ve penaltıya sebebiyet veren Uruguaylı kaleci, bu maçta da 3.dakikada hatalı çıkış yaptıktan sonra topu kaptırdı ve Burgstaller'in topu boş kaleye yuvarlamasına engel olamadı. Sosyal medyada bazı taraftarlar Muslera'ya tepki gösterdi. 

Deplasman fobisi

Galatasaray'ın geçen sezondan beri süren deplasman sıkıntısı devam ediyor. Schalke deplasmanından da kayıpla dönen Sarı-Kırmızılılar, bu sezon deplasmanda oynadığı 7 resmi maçın sadece 2'sini kazanabildi.

Muğdat kariyerinde ilk kez

Galatasaray'ın sezon başında Akhisarspor'dan transfer ettiği Muğdat Çelik, kariyerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi forması giydi. 72. dakikada oyuna giren 28 yaşındaki oyuncu, daha önceki maçlarda kadroya girmiş ancak forma şansı bulamamıştı.

Porto kazandı

Grubun diğer maçında Porto, Lokomotiv Moskova'yı ağırladı. Portekiz temsilcisi rakibini Herrera, Corona, Otavio ve Marega'nın attığı gollerle 4-1 yenerken puanını 10'a çıkararak gruptaki liderliğini korudu. Lokomotiv Moskova'nın teselli sayısını ise Jefferson Farfan kaydetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada savunma arkasına doğru atılan topa Burgstaller hareketlendi ama Muslera kalesini terk etti. Dar açıda ceza sahası çizgisi üzerinde topu kontrol edemeyince Burgstaller tekrar araya girdi ve dar açıdan boş kaleye yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0

17. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Belhanda'nın ara pasında Onyekuru savunma arkasına sarktı ama kalesini zamanında terk eden Nübel, ceza sahası yayı içinde kayarak yaptığı hamleyle tehlikeyi önledi.

21. dakikada sağ kanatta topla buluşan Embolo'nun yerden içeri çevirdiği top, ön direkteki Serdar'dan sekip altıpas çizgisinin hemen gerisindeki Harit'in önüne düştü. Onun müsait durumda yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti.

29. dakikada 
Galatasaray atağında Belhanda'nın pasında savunma arkasına sarkan Rodrigues, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta topu auta gönderdi.

38. dakikada organize gelişen Schalke atağında sağ kanattan Caligiuri'nin dışarı doğru çevirdiği topa Rudy ceza sahası yayının hemen gerisinden bekletmeden vuruşunu yaptı ama top yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

39. dakikada yine sağ kanattan gelişen Schalke atağında Burgstaller, yerden ceza sahası içindeki Uth'a çevirdi topu ama onun vuruşunda Muslera köşeye iyi uzanarak gole izin vermedi.

57. dakikada Schalke'nin sağ kanattan gelişen atağında topla buluşan Burgstaller ortaya çevirdi. Ceza alanı içinde topla buluşan Mark Uth'un savunmaya da çarpan şutu ağlarla buluştu: 2-0

OPTA VERİLERİ

Galatasaray Mart 2013'ten bu yana Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda kazanamıyor (2B 11M); son galibiyet Schalke karşısındaydı (2-3).

Schalke Şampiyonlar Ligi'nde beş maçtır yenilmiyor (3G 2B); bu turnuvada Şubat 2013'ten (7 maç) bu yana yakaladıkları en uzun yenilmezlik serisi (o serinin içinde 1-1'lik Galasaray maçı vardı).

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı son 25 maçın tamamında en az bir gol yedi; en son Eylül 2002'de deplasmanda oynadıkları bir Şampiyonlar Ligi maçında gol yemediler (2-0 v Lokomotiv Moskova).

SCHALKE 04 2-0 GALATASARAY
STAT: Veltins Arena
HAKEMLER: William Collum, David McGeachie, Greame Stewart
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Ozan, Serdar, Linnes (Dk.46 Ömer Bayram), Donk, Ndiaye, Sinan (Dk.72 Muğdat Çelik) , Belhanda, Rodrigues (Dk.63 Selçuk), Onyekuru
SCHALKE 04: Nübel, Stambouli, Sané, Nastasic, Caligiuri, Rudy (Dk.76 Suat Serdar), Harit (Dk.56 Mckennie), Schöpf, Embolo, Uth (Dk.63 Bentaleb), Burgstaller
SARI KARTLAR: Rudy, Stambouli (Schalke 04), Donk, Muğdat, Serdar Aziz (Galatasaray)
GOLLER: Dk.4 Burgstaller, Dk.57 Uth (Schalke 04)














 

 

 

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler