Koeman, Fenerbahçe’nin B planıydı

Hollandalı teknik direktörü Phillip Cocu değil, başkan Ali Koç çağırdı.

Yayınlanma: 13.11.2018 - 07:30
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de bildiğiniz gibi Phillip Cocu takımın başındayken, bir diğer vatandaşı Hollandalı Erwin Koeman gelmişti. Koeman’ın gelişinde Cocu’nun hiçbir etkisi olmadı, bu karar tamamen Ali Koç tarafından alındı ve geleceğin B planı hazırlandı. İşler iyi gitmeyince Cocu gönderildi ve takım Koeman’a emanet edildi. Sarı-Lacivertliler, Erwin Koeman’la beraber G.Saray, Anderlecht ve Alanyaspor maçlarında çıkış yakaladı. Bazı basın organlarında birçok teknik direktörün adı hala yazılıp çizilse de bunlar asılsız. Biz Koeman’la yönetimin devam edeceğini söylemiştik. Başkan Koç, Hollandalı ile görüşüp tam yetkiyle takımın başında olduğunu söyleyecek.

En iyi maçımı G.Saray’a oynadım

Fransızların ‘küçük bisiklet’ lakabını taktığı Valbuena, Erwin Koeman ile farklı bir kimliğe büründü. Cocu döneminde yedek kulübesine hapsolan Valbuena, Erwin Koeman ile birlikte ilk 11’in değişilmez ismi oldu. Bu sezon forma giydiği ilk 7 resmi maçta gol katkısı yapamayan Valbuena, F.Bahçe formasıyla çıktığı son 3 maçta takımının attığı 6 golün 5’ine doğrudan katkı sağladı (2 gol ve 3 asist). Valbuena, Fransız spor yorumcusu, aynı zamanda Marsilya’nın eski oyuncularından Jean Charles De Bono’ya verdiği röportajında, “ F.Bahçe’de ilk senem çok iyiydi. Şu an ikinci sezonum. İkinci sezonun başları biraz karmaşıktı. Yeni antrenör ve yeni başkan geldi. Çok fazla şans bulamadım. Açıkçası keyifli bir dönem değildi. Karmaşık bir durumdayken son haftalarda daha fazla şans bulmaya başladım. Şimdi mutluyum. Takımıma daha çok yardım etmek istiyorum. Bugüne kadar formayı almak için hep savaştım. Kariyerim boyunca da hep böyleydi. Birçok kez zorlandım ama kendimi kanıtlamak zorundaydım. Hocalarıma formayı hak ettiğimi her defasında gösterdim. 34 yaşında kariyerimin sonlarına doğru çok formdayım, fiziksel olarak da iyi durumdayım. G.Saray maçı en iyi maçlarımdan birisiydi. Türkiye’de yaşamak harika, bir macera gibi. Fransa’da yaşayabileceğinizden çok farklı. Burada tutku çok üst düzeyde.” ifadelerini kullandı.

Şener’in adalesinde yırtık

Aytemiz Alanyaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Şener Özbayraklı’nın çekilen MR’ında adalesinde yırtık olduğu ve en az 10 gün sahalardan uzak kalacağı gelen haberler arasında. Sağlık heyeti, Özbayraklı’yı Trabzonspor maçına yetiştirebilmek için yoğun tedavi uyguluyor, ancak Şener’in Trabzon maçında oynaması zor görünüyor.

Frey: Gollere devam

İsviçreli Frey, “Daha fazla sayıda gol atmak istiyorum. Bir forvet oyuncusu olarak görevim gol atmak. Takım olarak her geçen gün daha iyiye gidiyoruz, daha da iyi olacağız. Ligde bir galibiyet serisi yakalayarak üst sıralara tırmanmak istiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler