İşte ‘bildiri’ gerçekleri!

Kulüpler Birliği’nin G.Saray dışında 17 takımla yaptığı açıklamanın perde arkası...

Yayınlanma: 30.11.2018 - 07:30
Abone Ol google-news

Süper Lig Kulüpler Birliği’ndeki 17 takımın, Galatasaray-Konya maçındaki penaltı sonrası Merkez Hakem Kurulu’nun bir süre görev vermeyeceğini açıkladığı Hüseyin Göçek ile Halis Özkahya hakkındaki kararın geri çekilmesi için Sarı-Kırmızılı kulüp ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu hedef alarak hazırladığı bildiriyle ilgili tartışma sürüyor. Bildiride, 17 kulübün “görüş birliği” içinde olduğunun altı çizilmesine rağmen açıklamanın hazırlanış sürecinde bazı kulüplerin net bilgilendirilmediği ortaya çıktı. Süper Lig kulüplerinin bazıları, bildiriyi sosyal medya hesaplarından ve resmi internet sitelerinden yayımlamadı. Ayrıca bildiri hazırlanırken üzerinde mutabık kalınmayan birtakım ifadelerin uzun görüşmeler sonucu metnin bazı idareciler arasında istişare edilerek kaleme alındığı öğrenildi. Yine bazı kulüplerin, Galatasaray’la görüşülmemesine tepki koyduğu kaydedildi. Futbol gündemini değiştiren ve büyük tartışma yaratan bildiriyle ilgili yaşananlara dair bazı detaylar şöyle: 

Futbol kulislerinde konuşulanlara göre, bildirinin yayınlanması yönündeki ilk adımın, Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman tarafından atıldığı, sonrasında Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir’in de bu fikre katıldığı öğrenildi. Orman yurtdışına gittiği için ricasıyla metnin Kulüpler Birliği Başkan Vekili ve Kayserispor Başkanı Erol Bedir’e gönderildiği vurgulandı.

Bedir, Fikret Orman’ın kendisini arayarak, 2 hakeme bir süre görev verilmemesi kararına ve TFF yöneticisi Ali Dürüst’ün istifa edip sonra geri dönerken kullandığı “Galatasarayımı en iyi şekilde temsil edeceğim” ifadesine tepki koymak gerektiğini, bu yönde bir metin hazırlandığını söylediğini açıkladı.

Erol Bedir’in gelen bildiride olmayan ve Anadolu kulüpleri için yetersiz kalacağını tespit ettiği bazı şeyleri 7-8 Anadolu kulübü yöneticisiyle görüşüp açıklamaya bu hususların eklenmesini sağladığı öğrenildi. 

İlk etapta bildiri için 9 kulüple görüşülmedi. Ardından Bedir ile Kulüpler Birliği Başkan Vekili ve Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek bu kulüplerle konuştu.

Erol Bedir’e gelen ilk listede görüşülmeyen 9 kulüp arasında Galatasaray’ın adı yoktu. Bedir, “9 kulüple görüşülmedi, Galatasaray yoktu” dedi ancak Sarı-Kırmızılı kulüpten hiçbir isimle bu bildiri hakkında konuşulmadı. Bildiri yayımlanınca Mustafa Cengiz, Bedir’i aradı, “Bizimle neden görüşülmedi” diye sordu. Bedir, kendisindeki listede Galatasaray’la görüşülmediği yönünde bir ifade olmadığını, bu nedenle kendileriyle konuşulmuştur diye düşündüğünü söyledi. 

17 kulüp, bildiri için sözlü “onay” verirken; hiçbir takımın başkan veya yöneticisinin açıklamada imzasının bulunmadığı öğrenildi.   

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk A Spor’a, “G.Saray’a bu açıklamayla ilgili bilgilendirme yapılmaması yanlış. Kulüpler Birliği açıklamasına onay verirken içeriği tam bilmiyorduk. Açıklamada Galatasaray ile ilgili bölümlere katılmıyoruz. Bu durum beni rahatsız etti” dedi. Bazı Anadolu kulüplerinin de bildirinin net içeriği hakkında Antalyaspor gibi düşündüğü ancak kamuoyuna deklare etmediği öğrenildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler