Yağmur, ağır zemin, kaçan penaltı ve gol

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşıyor. Ligde 18 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgi yaşayan ve 32 puan toplayan Galatasaray, lider Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Yayınlanma: 26.01.2019 - 17:52
Yağmur, ağır zemin, kaçan penaltı ve gol
Abone Ol google-news

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşıyor...

Ligde 18 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgi yaşayan ve 32 puan toplayan Galatasaray, lider Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. İstanbul temsilcisi, rakibini mağlup ederek zirve takibini sürdürmek istiyor.

5: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Serdar Gürler geçiyor. Serdar’ın ortasıyla arka direkte buluşan Wallace Reis’in kafa şutu kaleci Muslera’da kaldı.

12: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Selçuk geçiyor. Selçuk’un ortasını ön direkte Poko kafayla uzaklaştırdı.

17: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Halil Akbunar geçiyor. Halil’in ortasını savunma uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazdaki Wallace Reis’e geliyor. Wallace Reis’in şutu savunmadan sekip kornere çıktı.

20: Andre Castro’nun sağ kanattan yaptığı ortayı Mariano göğsüyle kaleci Muslera’ya indirdi. Muslera, kaleye yönelen bu topu koıntrol etti.

25: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Serdar Gürler geçiyor. Serdar’ın ortasını G.Saray savunması uzaklaştırıyor.

28: Selçuk’un pasıyla ceza sahasında sol çaprazda topla buluşan Onyekuru’nun şutu kaleci Beto’da kaldı.

35: Maicon’un kafa golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

2. yarıya Galatasaray yine etkili başladı.

56. dakikada Borges penaltı kaçırdı, 72. dakikada Mariano'nun ortasında Sinan Gümüş göğüsü ile gol attı ve skoru 0-1 yaptı.

Hemen sonrasında Jerome'nin akfası direkten döndü.

 

 

 

Ligin ilk yarısında iki takım arasında İstanbul'da oynanan maçı Galatasaray 1-0 kazanmıştı.

STAT: Bornova
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz, Cüneyt Çakır (VAR)
GÖZTEPE: Beto, Gassama, Reis, Titi, Agbenyenu, Poko, Borges, Serdar, Castro, Halil, Jerome
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Marcao, Linnes, Donk, Selçuk, Ndiaye, Feghouli, Onyekuru, Sinan

DEPLASMAN PERFORMANSI TAT VERMİYOR

Galatasaray, bu sezon dış sahada istediği performansı sergileyemiyor. İstanbul temsilcisi, deplasmanda yaptığı 8 lig maçının sadece 3'ünü kazanabildi. Bir karşılaşmadan beraberlikle dönen Galatasaray, 4 de mağlubiyet gördü. Galatasaray, ligde tüm mağlubiyetlerini dış sahada yaşadı.

TERİM'İN CEZASI BİTTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 10 maç aradan sonra takımının başında sahaya çıktı. Süper Lig'in 11. haftasındaki olaylı Fenerbahçe derbisinden sonra Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun 10 maç men cezası verdiği tecrübeli teknik adam, ligde 7, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 3 karşılaşmada görev yapamadı.

Türkiye Kupası'nda hafta içi oynanan Boluspor maçıyla cezasını tamamlayan Fatih Terim, Göztepe müsabakasında saha kenarındaki yerini alabildi.

GALATASARAY'DA 3 EKSİK

Galatasaray, Göztepe karşılaşmasına 3 eksikle çıkacak. İstanbul temsilcisinde sarı kart cezalısı Faslı orta saha oyuncusu Younes Belhanda, Japonya Milli Takımı ile Asya Kupası'nda mücadele eden Yuto Nagatomo ve uzun süreli sakatlığı bulunan Emre Akbaba, Göztepe'ye karşı forma giyemeyecek. Teknik direktör Fatih Terim'in kararıyla kadro dışı bırakılan Serdar Aziz ile Eren Derdiyok da müsabakada görev almayacak.

FERNANDO SARI KART SINIRINDA

Galatasaray'da Fernando Reges, sarı kart sınırında bulunuyor. Brezilyalı futbolcu, Göztepe maçında sarı kart görmesi durumunda 20. haftada deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile oynanacak maçta görev yapamayacak.

54. RANDEVU

Galatasaray ile Göztepe, Süper Lig'de 54. kez karşı karşıya geliyor. İki takım arasında geride kalan 53 maçtan 29'unu Galatasaray, 11'ini Göztepe kazandı, 13 müsabaka da berabere sonuçlandı. Atılan gollerde de Galatasaray'ın, Göztepe'ye 79-36 üstünlüğü bulunuyor. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçta Galatasaray 1-0 galip geldi.

SON 5 MAÇI KAZANDI

Galatasaray, Göztepe ile ligde yaptığı son 5 maçı da kazandı. Rakibi karşısında 2001-2002 sezonunun ikinci yarısında deplasmandaki karşılaşmayı 2-0 kaybeden İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibi, İzmirli renktaşıyla daha sonra oynadığı 5 müsabakadan da üçer puanla ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler