Mustafa Cengiz eleştirilere yanıt verdi

Galatasaray Olağan Genel Kurulu'nda son konuşmacı olarak kürsüye çıkan Mustafa Cengiz, kendisine yöneltilen sert eleştirilere yanıt verdi.

Yayınlanma: 23.03.2019 - 21:51
Mustafa Cengiz eleştirilere yanıt verdi
Abone Ol google-news

Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

“Bütün gün burada sergilenen öfkeyi hayretle izledim. Bu öfke nedir anlamakta zorlanıyorum. Beni istemeyebilirsiniz. İstifa da ederim. Hiç problem değil. Bugün bana burda kedi dediniz.”

“Ben sizi temsil ediyorum burada. Siz ne iseniz, ben de oyum.”

“Bana diyorlar ki tehdit etti diyorsunuz. Bakın ben tehdit edersem açık ve net tehdit ederim. Üstü kapalı konuşmam. Konuşmadım hiçbir zaman.”

“Burada kasetlerimi yayınladınız. Eski konuşmalarımı... O dönemin konuşmalarını tırnaklayıp alamazsınız. Her konuşma dönemini ilgilendirir. Yanlış yapıyorsunuz. Hatalarımız var mı, var. Biz disiplinde sizlere uyarı da vermeyecektik.”

“Kapı açıktı da burdan geçiyorduk, burdan geçerken koltuğu kapmadık biz. Bize böyle muammele yapmayın.”

"Düzgün, dürüst, mert, korkusuz kanadınızım. Biz tapulu değiliz. Bunu dediğim anda tehdit etti deniyor. Ben tehdit etsem, açık ve net ederim. Öyle bir şey asla yok."

"Dursun Başkanıma üçe ayrılmasını söyledik. Denetlemeyi 1 yıl mı yapalım, yoksa 3’e mi bölelim dedik. 3’e bölünmesi gerektiğini tabii biliyoruz, nezaketen sorduk. En ufak aklımıza kötülük gelmiyor. Fatih Terim Hoca’mızı 16 Ekim’de KAP’a bildirdik."

"Marcao’nun sözleşmesini neden Pazar duyurduk? Çocuk takımına söz vermiş. Maç oynadı, sözlerini yerine getirip bize geldi. Dürüst çocukmuş. Hem oraya hem bize dürüst davrandı."

"Biz sizi şeref ve onurla temsil ediyoruz. Çünkü en sert konuşan dahil, kim olursa olsun onurlu ve şerefli olduğunuzu biliyorum."

"Dört gün içinde dört transfer yaptık. Evet, 10 milyon euro'ya yaptık. 1 lira da aşmadık. Her an UEFA ile temastaydık. Sizi şerefle temsil ediyoruz çünkü hepinizin de onurlu ve şerefli olduğuna inanıyoruz."

"En iyi durumda olan kulübüz. Tersi olsa söyleriz. Benim ayın 31'ine kadar 71 milyon küsür lira bulmam gerek. Bu gerçekten bir varoluş. Ben başka kulüpler gibi olamam."

"Galatasaray Üniversitesi'nde rektöre gittim, ilkokul yapma fikri bizden çıktı ama buna siz sahip çıkın. Hayır dediler, biz Bahçeşehir'de yatılı okul yapacağız dediler. Sonra dedikoduları duyuyorum, biz gerici yönetimiz, orada imam hatip yapmak istiyormuşuz."

"Büyük kentlerde, İstanbul Ankara İzmir, kim temsil ediyorsa temsil oranına göre vermelisiniz. Baskette, voleybolda ne işiniz var dedim. Galatasaray, Beşiktaş İstanbul diye çıkıyor. Kulüpler Birliği ile çok kötü çakışıyoruz."

"Ben toplantıya gitmedim, özür beklemedim. Açıkça orada, Ali Dürüst, bize hizmeti çok olmuştur. Ayrılmasını bizden bildiler. İşin acı tarafı o metni hiçbiri üstüne almıyor. Biz o metnin nasıl yazıldığını biliyoruz."

"Kulüpler Birliği bildirisinde argüman şu, Anadolu kulüplerine, Ali Dürüst'ün tekrar dönüşüne mukabil, 3 hakem askıya alındı diyorlar. Askıya almayı beyan ettiler, öyle bir şey yok. Yaşar Uğurlu'ya 26 maç verilmediğini de biliyoruz, hepsini yüzlerine söylüyoruz."

"Ada için altıncı davayı açtık. Biz açık ve mert davranıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler