İşte Galatasaray'ın yol haritası

Galatasaray, UEFA’nın getirdiği kısıtlamalar sonrası transfer politikasını belirledi

Yayınlanma: 09.06.2018 - 08:30
İşte Galatasaray'ın yol haritası
Abone Ol google-news

Galatasaray, UEFA ile yaptığı 4 yıllık yeni Finansal Fair-Play anlaşmasıyla gelecek adına yol haritasını belirledi. Avrupa futbolunun patronunun, Sarı-Kırmızılı kulübe “Sattığın kadar oyuncu alabilirsin” kriteri getirmesiyle birlikte önemli yıldızlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Galatasaray, bonservisi elinde olan veya kiralık statüsündeki futbolculara yönelecek. Sarı-Kırmızılılar, geçen sezona performansıyla damga vuran Gomis ve Rodrigues’in yanı sıra Dünya Kupası’nda boy gösterecek Belhanda’ya gelmesi muhtemel teklifleri masaya yatıracak. Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig için kaliteli bir kadro oluşturmak adına Florya’da çalışmalarını sürdüren teknik direktör Fatih Terim’in mevcut kadrodan Donk, Linnes’le sözleşme yenilenmesini, Nagatomo Inter’den alınması, Denayer’in Manchester City’den kiralanması yönünde görüş belirttiği öğrenildi. Sarı-Kırmızılı yönetimin, UEFA’nın getireceği kısıtlamalar nedeniyle transfere kaynak yaratmak adına yıldızlara gelebilecek teklifleri Terim’e ileteceği; yapılan durum değerlendirmesinin ardından son kararın verileceği belirtildi. Teknik heyet ve scout ekibinin, transfer için belirlenen mevkilere; performans, yaş, kontrat şartları gibi birçok kriteri baz alarak oyuncu bakmaya devam ettiği kaydedildi. Galatasaray’ın yeni Finansal Fair-Play anlaşması nedeniyle 4 yıl içinde kara geçmesi gerekiyor. Bu kriterin Sarı-Kırmızılıları transferde maliyeti düşürmek adına kiralık oyunculara itiyor.

Nagatomo'da teklif arttı
Galatasaray, Nagatomo’nun Inter’den bonservisinin alınması için teklifini artırdığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılıların, Japon sol bekle ilgili İtalyan kulübüyle yaptığı görüşmelerde yeni gelişmelerin yaşandığı bildirildi. Inter’in 31 yaşındaki oyuncusu için Galatasaray’a kapıyı 4 milyon Avro’dan açtığı belirtildi. İlk teklifini 2 milyon Avro olarak sunan Sarı-Kırmızılıların, fiyat artırıp 2.5 milyon Avro’ya çıktığı kaydedildi. Nagatomo’nun Galatasaray’da devam etmek istediğini menajeri vasıtasıyla Interli yetkililere ilettiği öğrenilirken, İtalyan ekibiyle anlaşılması halinda Sarı-Kırmızılılar Japon futbolcuyla 2+1 yıllık sözleşme imzalayacak.

Rodrigues reddetti
Fatih Terim’in göreve gelmesiyle performansını artırıp Galatasaray’ın şampiyonluğunda büyük rol oynayan Garry Rodrigues transfer gündemindeki yerini koruyor. Avrupa basını, İngiltere Premier Lig ekibi Newcastle United’ın Yeşil Burun Adalı futbolcuya yıllık 1.3 milyon Pound teklif ettiğini yazdı. Rodrigues’in Galatasaray’da kalmak ve Şampiyonlar Ligi’nde forma giyme isteğini belirtip, gelen teklifi menajeri aracılığıyla reddettiği öne sürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler