Kitap Fuarı’na okur akını!

Adana’da bu yıl 12. kez düzenlenen ÇukurovaKitap Fuarı’nda, son iki günündeki ziyaretçi akınıyla yeni bir katılımcı rekoruna imza atıldı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne akın akın gelen kitapseverlerin oluşturduğu uzun kuyruklar gözlerden kaçmazken önceki gün (cumartesi) ve kapanış günü olan dünkü ziyaretçiler ile hedeflenen 350 bin ziyaretçi ve okur kitlesine ulaşıldığı öğrenildi.

Yayınlanma: 13.01.2019 - 17:41
Abone Ol google-news

 

Yılın ilk fuarı olma ve Adana’nın Kurtuluş Günü olan 5 Ocak’ta başlama özelliği taşıyan 12. Çukurova Kitap Fuarı, dün Adanalılar ve komşu il ve ilçelerden gelen kitapseverlerin akınına uğradı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne özel otoları ve otobüslerle gelen yurttaşların oluşturduğu uzun kuyruklar gözlerden kaçmazken, biraz bekleseler de sevdikleri yazar, sanatçı ve bilim insanlarıyla tanışma ve kitaplarını imzalatma şansını yakaladılar.

Her yıl bir öncekinden daha çok ziyaretçiyi ağırlayan 12. Çukurova Kitap Fuarı'nda, bu yıl hedeflenen ve rekor olacağı önceden belirtilen 350 bin ziyaretçi sayısına son iki günde ulaşıldığını varsaydıklarını belirten TÜYAP Adana Bölge Müdürü Salih Gökmen, katılımlarla ilgili olarak, “Önceki yıl 341 bin olan ziyaretçi sayısının 350 binin üzerinde olmasını bekleyoruz. Son ilk 5 gün katılım düşük olsa da son iki gün fuara gösterilen ilginin ve katılımın büyüklüğü beklenen rekorun göstergesi oldu. Bu sadece sayısal beklenti. Asıl amaç olan kitap sevgisinin ve okur sayısının artmış olması. Geçen yıl son ikinci günde 74 bin olan ziyaretçi sayısı dün (cumartesi) 80 bin civarında oldu. Fuarımızın son günü ise 100 bin katılımcı olacağı kesin gibi. Yani rekor yaşayabiliriz.

Bu ilgi ve rakamlar da gösteriyor ki; Çukurova'da, Adana’da insanlar gerçekten kitap okuyor. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler