Doğu Anadolu’da ilk kitap fuarı

Erzurum Kitap Fuarı, 8-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Yayınlanma: 03.05.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı, 8-13 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP Erzurum - Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle ilk kez gerçekleştirilecek olan Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı Türkiye’nin önde gelen yayınevleri ve yazarlarını ağırlayacak. Kitap fuarı kapsamında söyleşi, panel, şiir dinletisi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 40 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 200 yazarın konuk olacağı bir program hazırlandı. Aralarında Ercan Kesal, Ayla Kutlu, Canan Tan, Ahmet Şimşirgil, Tarık Tufan, Mine Söğüt, Atilla Dorsay, Uğur Koşar, İsmail Saymaz, Nil Sakman, Şükrü Erbaş, Kemal Hamamcıoğlu, Füsun Çetinel, Yavuz Bahadıroğlu, Beyza Akyüz, Tolga Gümüşay, Nurullah Genç, Ercan Karakaş, Burcu Bahar, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Tekin Sönmez’in bulunduğu çok sayıda yazar, şair ve akademisyen Erzurumlu okurlarla buluşacak.

Çocuk ve Genç Etkinlikleri

Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’nda özellikle hafta içi günlerde farklı yaş gruplarına yönelik okuma ve yazarlarla söyleşilerin yanı sıra atölye çalışmaları yer alacak. Bu kapsamda 9 Mayıs’ta Tolga Gümüşay, Burcu Bahar ve Beyza Akyüz, 11 Mayıs’ta Füsun Çetinel, Zeynep Sey, Koray Yersüren ve Emre Gül söyleşileri gerçekleşecek

‘Kurtuluş Savaşı ve Atatürk’

Erzurum Kitap Fuarı, Demkar Yayınevi tarafından hazırlanan bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. Araştırmacı yazar Atilla Oral’ın arşivinde bulunan, az bilinen ve çoğu yayımlanmamış olan Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarından oluşan sergi, fuar boyunca ziyarete açık olacak. (Kitap Fuarı her gün 10.00-20.30 saatleri arasında, kapanış günü ise -13 Mayıs Pazar- saat 19.30’a kadar ziyaret edilebilir.)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler