46. İstanbul Müzik Festivali'nin Görkemli Açılışı "Aile Bağları"nı güçlendirdi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. ana sponsorluğunda düzenlenen “Aile Bağları” temalı 46. İstanbul Müzik Festivali, 23 Mayıs Çarşamba akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) verdiği konserle başladı.

Yayınlanma: 24.05.2018 - 16:08
Abone Ol google-news

Festivalin Onur Ödülü 1980'den başlayarak 35 yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde solist sanatçı, baş dramaturg ve başrejisör olarak kesintisiz çalışan Yekta Kara’ya İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı tarafından sunuldu. Kara, “Gerçekten çok büyük mutluluk kaynağı olan bu ödülü sizlerin huzurunda almaktan kıvanç duyuyorum. Beni inanılmaz boyutlarda gururlandıran bu ödül sanıyorum bugüne kadar aldığım ödüllerin en büyüğü. Biz bu festivallerde yetiştik, en üst seviyede sanatçıları izledik ve çok şey öğrendik” diyerek sadece bu ödül için değil şehre kazandırdıkları için Bülent Eczacıbaşı şahsında vakfa, emeği geçenlere teşekkür etti.

 Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise, 2 Haziran Cumartesi akşamı saat 20.00'da Aya İrini'de Franz Liszt Oda Orkestrası ve Mischa Maisky konseri öncesinde ünlü çellist Mischa Maisky'e sunulacak.

 Açılışın solisti Yekwon Sunwoo

 Törenin ardından 28 yaşındaki Güney Koreli ödüllü genç piyanist Yekwon Sunwoo şef Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO eşliğinde Rachmaninov’un 3. Piyano Konçertosu’nu başarıyla seslendirdi. Sanatçı coşkulu alkışlara bu yılın festival tanıtım müziğine atıfta bulunarak bis parçası, “Paganini Teması Üzerine Çeşitlemeler” i seslendirdi. Konser BİFO’nun seslendirdiği Çaykovski’nin ünlü üvertürü “1812” ile noktalandı.

Sunuculuğunu Ceylan Saner’in üstlendiği açılış töreninde konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “Önemli bir uluslararası platform olan festivalimizde yine önde gelen solist ve orkestralar, prömiyerler, söyleşiler, her yaştan müzikseverin katılımına açık ücretsiz etkinlikler yer alıyor. Eser siparişlerimizle kültür-sanat üretiminde etkin rol oynamaya da devam ediyoruz. Gençlere yönelik çalışmalarımızla, klasik müziğin geleceğine katkıda bulunuyor, konservatuvar öğrencilerine festivali izlemeleri için kapılarımızı açıyoruz. Bu yıl “Aile Bağları” teması çerçevesinde şekillenen bir program sunuyor, kültür ve sanatın gücüyle birbirine bağlanan siz geniş ailemizin tüm üyelerine teşekkür ediyorum” diyerek İKSV’ye hayat veren babası Dr. Nejat F. Eczacıbaşı, Şakir Eczacıbaşı, Aydın Gün ve Cevza Aktüze’yi saygıyla andı.

 Yıllarca Beraber

Festivalin üç yıldır ana sponsoru olan E.C.A Presdöküm Sanayii A.Ş. adına teşekkür plaketini alan Yönetim Kurulu Başkanı ve Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı Gaye Akçen ise konuşmasında, Elginkan Topluluğu olarak bu değerli sanat etkinliğinin parçası olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, “Biliyoruz ki her şey ailede başlar! Ebedi Başkanımız Merhum Hüseyin Ekrem Elginkan’ın sanata ve özellikle klasik müziğe karşı duyduğu büyük ilgi de Elginkan ailesi için besleyici olmuştur. Topluluğumuzun kıymetli felsefesi “Aile Bağları” festivalimizin de bu yılki teması oldu” diyerek topluluklarının İKSV ve bu festivalle bağlarını “Yıllarca Beraber” devam ettireceklerini ifade etti.

Törende İstanbul Müzik Festivali’ne desteklerinden dolayı TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve festivale mekân desteği veren Kadıköy Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi ve İş Sanat’a ve gösteri sponsorları Türkiye İş Bankası, Tekfen Vakfı, Mercedes-Benz Türk A.Ş., Yapı Kredi ve Borusan Holding ile Festivali’nin yerleşik orkestra sponsorluğunu üstlenen Borusan Sanat temsilcilerine teşekkür plaketleri takdim edildi.

Sosyal Medyadan ve festivalin internet sitesinden de takip edilebilecek olan İstanbul Müzik Festivali, 12 Haziran tarihine kadar, 17 farklı mekânda gerçekleştirilecek 25 konserde 500’e yakın sanatçıyı ağırlayacak. Festivalde ücretsiz hafta sonu konserlerinin yanı sıra 19 konsere doğru konuşması ile çocuk atölyeleri de düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler