Kadıköy’de ‘gece gezilir’

25. istanbul Caz festivali kapsamında kadıköy’deki 9 mekânda birbirinden farklı konserler düzenlendi.

Yayınlanma: 30.06.2018 - 09:52
Abone Ol google-news

25. İstanbul Caz Festivali, bu yıl Anadolu Yakası’na toplamda 3 kez uğruyor. Bunlardan ilki önceki gün Kadıköy - Moda hattı arasında gerçekleşti. Ancak “Gece Gezmesi” adındaki programı diğerlerinden ayıran önemli bir fark vardı. Festivalin katılımcıları aldıkları bir biletle, toplam 9 mekândaki müzik etkinliklerinden istediklerine girip çıkabiliyorlardı. Eğer önceki akşam Kadıköy’e yolunuz düştüyse etrafta kırmızı ışıklı bilekli birçok insan görmüş olabilirsiniz.

İlk Durak Cevdet Erek

Katılımcılar, etkinlik mekânları olan Club Quartier, Moda Sahnesi, Bant Mag. Havuz / Bina, All Saints Moda Kilisesi, Baba Sahne, Moda Kayıkhane, Ağaç Ev Kadıköy, Zor ve Kargart arasında mekik dokudular.

Müzikseverlerden kimi, seçimini bildiği ve dinlediği sanatçılardan yana kullandı, kimiyse yeni isimler keşfetmeye çabaladı. Biz de yeni müzikler keşfetmek için yola çıktık. Moda Sahnesi’nde saat 19.30’daki Cevdet Erek konseriyle başladık. Nekropsi grubuyla tanınan Erek, 2017 Venedik Bienali’ndeki Türkiye Pavyonu’na da proje üretmiş bir mimar aynı zamanda. Yavaş yavaş Kadıköy’de toplanmaya başlayan müzikseverler için iyi bir başlangıç gibi gözüken Erek, “Gece Gezmesi”nin açılışlarından birini, davul ritmleriyle yaptı.

Erek’in ardından hemen yakındaki Baba Sahne’ye uğradık. Orada Selim Selçuk, “Miles Kuçles” konseri halı hazırda devam ediyordu.Baba Sahne’nin balkonunda ilk gördüğümüz koltuğa oturarak sahnedeki grubu dinlemeye koyulduk. Grup başta ferahlatıcı melodileriyle günün yorgunluğunu insanlardan çekip aldı, daha sonra müzik hareketlenmeye başladı.

Baba Sahne’nin çıkışında hava da artık kararmış “Gece Gezmesi” mekânları yükünü almıştı. Saat daha erken olduğu için (20.30) kendimizi yormadan merak ettiğimiz gruplardan olan Dolu Kadehi Ters Tut için Moda Sahnesi’ne uzandık. Sahnedeki genç isimler, ağırlıklı gençlerden oluşan izleyici kitlesini nasıl eğlendireceklerini biliyorlardı. Konserin çıkışında Dolu Kadehi Ters Tut’un “Gece Gezmesi”nin önemli kazançlarından olabileceği yorumunu yaptık.

Moda Caddesi’nde bir apartmanın 2. katında bir ev ortamıyla bizi karşılayan Zor’daydı sıra. Nostaljik koltukları, güzel cadde manzarasıyla 3 DJ performansı vardı mekânda. Biz geceyi Zor’da bitirdik ama farklı mekânlarda Kalben ve Yüzyüzeyken Konuşuruz gibi isimler de zaten kemikleşmiş izleyicilerinin yanı sıra, daha önce kendilerini izleyememiş seyirciler için güzel bir alternatif oluşturdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler