Altın Madalyon’dan 2025...

Bak’ın Rock Fest kapsamında konser veren Altın Madalyon, bir dönem Kurtalan Ekspres ile çalışan klavyeci Nejat Tekdal’ı sahneye davet ederek “2025”i çaldılar. Bu belki de bir daha tanık olamayacağımız kadar tarihi bir an.

Yayınlanma: 02.07.2018 - 23:10
Abone Ol google-news

Saatler dördü gösterirken, siyah tişörtlü rakçılarla aile fotmatlı gruplardan oluşan az bir insan kalabalığı var Sanatçılar Parkı’nda. Toplanma sebebi, ilki geçen yıl -Bakırköy Belediyesi, BASAD (Bakırköylü Sanatçılar Derneği) ve Devil Müzik işbirliğiyle ücretsiz olarak- Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinde yapılan Bak’ın Rock Fest’in ikincisinin rutubetiyle bunaltan bu pazar (1 Temmuz) gününde burada yapılacak olması.

Sahnenin arka tarafına konuşlanmış müzisyenler, plastik sandalyeler üzerinde kıraat ederken, birileri de sahnede hazırlıkları tamamlamaya çalışıyor. Soundcheck uzuyor, belli ki başlama saati sarkacak. Devil topluluğunun lideri ve bu organizasyonun elebaşlarından olan Sabahattin Taşdöğen gerçek bir rock emekçisi. Bir yandan Soundcheck yapıyor, öte taraftan trastlara tırmanıyor, pankart asıyor, hoparlörleri düzeltiyor. Hem müzisyen hem işçi olarak arı gibi çalışıyor. Sahne amiri Serdar Çokuslu ise akışı son kez gözden geçiriyor. Bu semt başından beri rock müzikle arası iyi olmuş bir yer. Sanatçılar Parkı ise belediye tarafından yeni yapılmış. Yarım asırlık Bakırköylülere Sanatçılar Parkı nerede diye sorduğunuzda bilemiyor.

Ataköy 3. kısımdaki spor kompleksinin önünde güzel bir park; başka bir yönetimin eline geçerse ilk fırsatta AVM yapılacak cinsten... Etkinliğin tarihi değiştiği için Objektif ve Nizamettin Taşdöğen’in topluluğu Grand Fathers katılamıyor. O nedenle bugün burada yedi topluluk seyredeceğiz. Şakayla başlayan itişmelerin gerçek kavgaya dönüşmesi misali, soundcheck için sahneye gelen Ekvator, zaman darlığından dolayı derhal performansa geçiyor. Orijinal Whisky kurucularından oluşan topluluk keyifli bir açılış yaptıktan sonra, tavlaya ayıracağı zamandan feragat ederek büyük bir özveri ile sahneye çıkıp toplulukları sunan Güven Erkin Erkal araya giriyor ve bazı kısa bilgiler veriyor. Gökhan Toker’in solistliğini yaptığı Sis ile müzik sertleşiyor. Ardından çıkan Flash’in solisti rötar yapınca ilk şarkıyı (UFO’dan Doctor Doctor) basçıları söylemek zorunda kalıyor. Kendi bestelerini harika bir çalgısal performansla çalan Tarkan Çakır Band öncesinde de Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu söz alarak rock müziğine inandıklarını, dostluk, barış ve sevgi adına her daim destekleyeceklerini söylüyor. Artık hava ağır ağır kararıyor, sadece sahneyi yarım ay şeklinde çevreleyen oturma yerleri değil, ayakta sahne önünde de birileri birikmeye başlıyor, Altın Madalyon çıkmak üzereyken. Eloy’dan “Poseidon’s Creation” ile açılış yapan topluluk, bir dönem Kurtalan Ekspres ile çalışan klavyeci Nejat Tekdal’ı sahneye davet ederek “2025”i çalıyorlar. Bu belki de bir daha tanık olamayacağımız kadar tarihi bir an. Uriah Heep, Black Sabbath, Deep Purple klasiklerini yüksek bir performansla çalan Nautilus, sahneyi ev sahibi konumundaki Devil’e zirvede bırakıyor. “Aldırma Gönül”, “Leylim Ley” gibi şarkıları baskın bir vokalle icra eden Devil, kısa bir ezan arasının ardından tüm emeği geçenlere teşekkür ederek perdeyi kapatırken, koca parkın içinde enerjisi hiç bitmeyecekmiş gibi duran tek kesim, müzik eşliğinde dans eden ve scooter’larıyla vızır vızır dolanan çocuklar. Dönüş yolunda tek burukluğumuz ise, vakitsiz kaybettiğimiz, semtin rock hacısı Eloy Hakan’ın yokluğu. ([email protected])


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler