Emmy ödüllerine dijital damga

TV dünyasının en prestijli ödüllerinden Emmy’nin adayları arasında intihar eden ünlü şef Bourdian’ın programı da var. İlk kez TV dışı bir yayıncı kuruluş en çok adaylığı aldı. Netflix, aldığı 112 adaylıkla tüm kanalları geride bıraktı.

Yayınlanma: 13.07.2018 - 21:58
Abone Ol google-news

Game of Thrones dizisinden bir kare.

Televizyon dünyasının en prestijli ödüllerinden Emmy Ödülleri’nin bu yılki adayları açıklandı. Bu yıl 70. kez dağıtılacak ödüllerde ilk kez TV dışı bir yayıncı kuruluş en çok adaylığı alarak bir ilke imza attı. Netflix, aldığı 112 adaylıkla hem tüm kanal ve internet mecralarını geride bıraktı hem de 108 adaylık alan HBO’nun 18 yıldır süren hükümranlığına son verdi. Netflix’in başarısı bir yana, HBO’nun 8 yıldır en çok izlenen dizisi “Game of Thrones”, 22 adaylıkla bu yılın en çok adaylık alan yapımı oldu. Onu 21 adaylıkla “Saturday Night Live” ve yine bir HBO dizisi “Westworl” ve 20 adaylıkla Hulu dizisi “The Handmaid’s Tale” izledi. Komedi kategorisinde ise “Atlanta”, 16 adaylıkla en çok adaylık alan yapım olurken onu 14 adaylıkla “The Marvelous Mrs. Maizie” izledi. Kısıtlı Dizi kategorisinde liderliği 18 adaylıkla “The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” alırken TV Filmi dalında “Fahrenheit 451”, 5 adaylıkla başı çekti.

İlk Asya kökenli

Oyunculuk kategorilerinde ise drama dalında geçen senenin ödüllü isimleri Sterling K. Brown (This is Us) ve Elizabeth Moss (The Handmaid’s Tale) yine iddialarını korurken onları zorlayacak isimler olarak erkeklerde Jeffrey Wright (Westworld) ve Jason Bateman (Ozark); kadınlarda ise Tatiana Maslany (Orphan Black) ve Sandra Oh (Killing Eve) öne çıktılar. Sandra Oh dramada En İyi Kadın Oyuncu dalına aday olan ilk Asya kökenli oyuncu olarak ayrıca Emmy tarihine geçmiş oldu. Komedi dalında geçen yılın ödül kazanan oyuncuları Donald Glover (Atlanta) ve Julia Louis-Dreyfuss (Veep) bu yıl yine adaylar arasında. Onları zorlayacak oyuncular ise erkeklerde Bill Hader (Barry) ve William H. Macy (Shameless); kadınlarda Lily Tomlin (Grace and Frankie) ve Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maizie) olacak.

6 dalda aday

B ilgilendirici Dizi kategorisinde kısa bir süre önce yaşamına son vererek tüm hayranlarını şoke eden ünlü ABD’li şef Anthony Bourdain’in “Parts Unknown” adlı programı 6 adaylık alarak rakiplerine fark attı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler