‘Müziğin mesajı sevgi ve barış’

3 Ağustos’ta İstanbul’da konser verecek ünlü besteci Mark Eliyahu, müziğini anlattı.

Yayınlanma: 22.07.2018 - 20:53
Abone Ol google-news

Türkiye’de en çok Mahmut Orhan’ın “remix”ini yaptığı şarkısı “Journey” ile tanınan kamança üstadı Mark Eliyahu, 3 Ağustos Cuma günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. Dağıstan doğumlu besteci, 150 yıllık kamançası ile Türk, Arap, Azeri ve İran makamlarını sevenlerine dinletecek. Çocuk yaşta kendisine ilham veren babası Piris Eliyahu da konserde oğluna eşlik edecek. Mark Eliyahu’ya müziğini sorduk.

-Müziklerinizin hikâyesini temelde ne oluşturuyor? Sizin kendi dertleriniz, sıkıntılarınız mı, yoksa toplumsal sorunlar mı?

Benim müziğim ruhun müziği. Müzik evrensel bir dil, mesajı da sevgi ve barış. Müzik hem kişisel bir hikâye anlatır hem de insanları birbirine bağlar.

-Babanız da oldukça ünlü bir müzisyen, onun kariyerinize ve müziğinize etkisi nasıl oldu?

Çocukluğumda müzik evimin bir parçasıydı ve ailem bana müziği dişlerimi fırçalamayı öğrettikleri gibi öğrettiler, bu yetiştirilmemin bir parçasıydı. Gençliğimde Yunanistan ve Azerbaycan’a ziyaretler yaptım ve babam beni çöller, mağaralar gibi çalabileceğim ve müzik yapmayı öğrenebileceğim özel yerlere götürdü. Beni ilk defa sahneye çıkaran da oydu. İstanbul konserimde sahneyi onunla paylaşacak olmaktan dolayı gururluyum.

‘Ruh bazen içeri akar’

-Şarkılarınızı dinleyenler genelde melankoliye kapılıyor, bunun yarattığı olumsuz bir etki var mı?

Çünkü insanlar üzüntülü ve melankolik olmayı pek sevmeyebilir. Ruh bazen içe doğru akar, hatırlar ve özle birleşir. Bunun zaman zaman dinleyiciye hüzün verebileceğini tahmin edebiliyorum.

-Hayranlarınızın sizden biraz daha neşeli şarkı beklentileri oluyor mu?

Performanslarımda neşeli de oluyoruz ve modumuz yükseliyor. Seyirci aynı zamanda baladları da seviyor.

-Tekrar İstanbul’a gelmek nasıl bir duygu, hayranlarınıza mesajınız var mı?

İstanbul’da olmak her zaman yuvamda olmak gibi; tanıdık sesler, tatlar ve kokular sayesinde. Beni çocukluğuma götürüyor. Ayrıca İstanbul’daki muhteşem seyirci konserlerimi her zaman evimde gibi hissederek vermemi sağlıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler