Gezdirerek indirim kazandıran müze projesi

Ankara Altındağ’da 5 özel müzenin işbirliğiyle yürütülen “Müzeler Seni Çağırıyor” projesi ile bir müzeyi ziyaret eden ziyaretçiler gittikleri diğer müzelerde önceki biletlerini göstererek indirimli bilet avantajından yararlanabilecek.

Yayınlanma: 29.07.2018 - 20:57
Abone Ol google-news

Proje uygulayıcılarından Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin sorumlusu Merve Bayiksel, indirim kampanyası sayesinde ziyaretçilerin zaten birbirine yakın olan müzelerin hepsini gezme fırsatı bulduğunu belirterek, “Ziyaretçiler ne kadar çok müzeye ulaşırsa biz de o kadar mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.


Ankara’nın Altındağ ilçesinde 5 senedir yaz aylarında başlayıp yıl sonuna kadar devam eden projeyle müzelere gitmek isteyenler bir müzeye gittiklerinde aldıkları bileti saklayarak diğer müzede indirimden faydalanabilecek. Müzeler Seni Çağırıyor Projesi’yle sunulan indirim fırsatı Altındağ’da bulunan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Altınköy Açıkhava Müzesi, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi ve Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde yıl sonuna kadar geçerli olacak.
Proje sayesinde ziyaretçilerin zaten birbirine yakın olan müzelerin hepsini gezme fırsatı bulduğunu söyleyen Merve Bayiksel, “Gelen misafirler bizden başka müze önerileri istiyordu. Bu proje kapsamında 2 ailenin 2 farklı müzeye dağıldığına şahit olduk. Ziyaretçiler ne kadar çok müzeye ulaşırsa biz de o kadar mutlu oluyoruz” diye konuştu. Ziyaretçilerin ancak biletlerini saklayarak indirimden faydalanabileceğini vurgulayan Bayiksel, “Projemizin yaz aylarında kısmen boşalan Ankara için güzel bir etkinlik imkânı sunduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.


Projenin ilk uygulayıcılarından Rahmi M. Koç Müzesi’nin yöneticisi Mine Sofuoğlu, “5 yıldır devam eden projemiz diğer müzelerin de katılımıyla daha da büyüdü. Diğer müzelere de bu anlamda katkı sağlıyor olmak bizi mutlu ediyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler