ÇYDD'de çocukların turnaları barışa uçtu

ÇYDD Dila Kurt Eğitim Evi'nde yaz okulunun kapanış töreni düzenlendi. Çocuklar kağıttan yaptıkları turnaları barışa uçurdu.

Yayınlanma: 30.07.2018 - 20:21
Abone Ol google-news

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Dila Kurt Eğitim Evi'nde yaz okulunun kapanış töreni düzenlendi. Törende çocuklar yaptıkları kağıttan turnaları barışa uçurdu. Turnalar, " Barış ve çocukların öldürülmemesi " dilekleriyle yine çocuklar tarafından yapıldı.

Etkinlikte çocuklara konuşan ÇYDD Genel başkan Yardımcısı Nihal Kızıl tüm turna yapan ve güzel dileklerde bulunan çocuklara teşekkür etti. Bu dileklerin gerçekleşmesinin yine insanların elinde olduğunu, dilemek yanında bu konuda tüm dünyadaki büyüklerin de barış için çok çaba göstermesi gerektiğini anlattı.

Barışa uçan turnanın hikayesi

1945 yılında ABD tarafından Japonya'daki Hiroşima  kentine atılan atom bombasının yıkıcı etkileri yanında öldürücü etkisi yıllar sonra bile sürüyordu. Bomba atıldığında 2 yaşında minik bir kız olan Sadako Sasaki de 10 yıl sonra lösemiye yakalandığı anlaşıldığında bir Japon efsanesine göre kağıttan 1000 turna kuşu yaparsa iyileşeceğine inanarak turnalar yapmaya başlamış ama ne yazık ki tamamlayamadan yaşamını yitirmişti. Onun anısına her yıl 6 Ağustosta dünyanın birçok yerinden kağıt turnalar yollanır ve Hiroşima'daki barış anıtı olan heykeline konur.

ÇYDD tarafından geçen yıl başlatılan "Barışa Uçan Turnalar Projesi" ile bu yıl birçok şubede  (Alanya, Ataşehir, Altınova, Büyükçekmece, Fatih, İzmir, Küçükçekmece, Soma, Torbalı, Urla,  ÇYDKE, ÇYFŞE vb ) çocuklara Origami öğretildi .

1000 tanesi Sasaki'nin heykeli için Japonya'da

ÇYDD şube ve eğitim evindeki çocukların geleneksel Japon kağıt katlama sanatı olan Origami ile yaptıkları rengarenk turna kuşlarından 1000 tanesi 6 Ağustos günü Sadako Sasaki'nin heykeline asılmak üzere Hiroşima Belediyesi'ne gönderildi.

Dila Kurt'ta barış bahçesi

1000 tanesi de Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitim Evi'nde yaz etkinliği bitiş töreninde bahçeye asıldı. Bahçe  rengarenk turnalarla bir barış bahçesine döndü.

Çocukların etkinliğe katılım belgeleri ve eğitmenlerinin teşekkür belgelerini Yürütme kurulu üyelerinin elinden aldıkları etkinlikte çocuklar duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Nükleer silah dahil tüm silahların olmamasını, insanların, çocukların öldürülmemesini, savaşların olmamasını ve hep barış olmasını istediklerini anlattılar. Anneleri de aynı duygularla çocuklarının düşüncelerine katıldı.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler