‘Tiyatro bir kez yaşanır’

22. İstanbul Tiyatro Festivali 17 Kasım'da perdelerini açıyor.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 23:13
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, 22. kez 17 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalde yurtdışından 12, Türkiye’den 12 olmak üzere 24 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 52 gösterisi sahnelenecek. Ayrıca okuma tiyatroları, söyleşiler, film gösterimleri, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi ücretsiz yan etkinlikler de gerçekleştirilecek.

22. İstanbul Tiyatro Festivali, önceki akşam Zorlu PSM Sky Lounge’da düzenlenen özel bir gecede tanıtıldı. Sunuculuğunu Ceylan Saner’in üstlendiği gecenin açılış konuşmasını yapan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “İKSV olarak ülkemizde kültürel hayata katılımı artırmayı, sanatçı ve izleyicilerin gelişimine katkıda bulunmayı temel sorumluluklarımız arasında görüyoruz. Bu doğrultuda gençlerin festivale erişimini kolaylaştırmak için İKSV Kültür-Sanat Kart gibi projeler yürütüyoruz” dedi. Basın toplantısı ve ödül töreninde Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu ve İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz da birer konuşma yaptı.

Biletler 15 Eylül’de

22. İstanbul Tiyatro Festivali biletleri 15 Eylül Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış kanallarından ve hizmet bedelsiz olarak ana gişe İKSV’den satın alınabilecek. Sınırlı sayıdaki öğrenci biletleri bu yıl da 10 TL’den satışa sunulacak. Ayrıntılı bilgi: tiyatro.iksv.org.

Onur Ödülü  Zeliha Berksoy’un

22. İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülleri’nden ilki Zeliha Berksoy’a takdim edildi. Berksoy, konuşmasında ödülü paylaşmak istediği insanlar olduğunu söyleyerek 53 yıllık tiyatro hayatında önemli yer tutan Nâzım Hikmet, Haldun Taner, Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Münir Özkul, Müşfik Kenter, Tuncel Kurtiz, Ahmet Cemal gibi birçok ismi sıraladı. Berksoy konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugüne baktığımızda genç kuşak tiyatrocuların özverileri, çalışmaları insana gurur veriyor. Gerçekten bizim 25-40 yaş kuşağı sanatçılarımızdaki uluslararası düzeyde sanat enerjisi, sevimlilik, duyarlılık, zekâ, yaratıcılık çok nadir bulunur. Ben de onlara yolları açık olsun diyorum.”
22. İstanbul Tiyatro Festivali’nin ikinci onur ödülü, Robert Lepage’ın, Moskova’nın yenilikçi tiyatrosu Theatre of Nations’la işbirliğinde sahneye koyduğu “Hamlet / Collage” oyununda, Hamlet’in 11 karakterine can veren, Rusya’nın önde gelen oyuncularından, aynı zamanda Theatre of Nations’ın sanat direktörü Evgeny Mironov’a takdim edilecek. Mironov’a ödülü, 22 Kasım Perşembe akşamı Zorlu PSM Ana Tiyatro’daki gösterinin ardından verilecek.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler