Krize rağmen İnatla devam

20-23 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sanatseverleri bekliyor.

Yayınlanma: 12.09.2018 - 23:41
Abone Ol google-news

Contemporary Istanbul (CI) 13. yılında çağdaş sanatın önemli örneklerini Akbank ana sponsorluğunda 20 - 23 Eylül 2018 tarihleri arasında bir araya getirmeye hazırlanıyor. 54’ü yurtdışından olmak üzere 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçının yaklaşık 2 bin eseriyle fuarda yer alacak.

Contemporary Istanbul’un tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında kurulduğu günden bu yana sanat ve sanatçının yanında olan Akbank’ın Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladığının altını çizen Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, “İstanbul artık dünyada çağdaş sanatın kalbinin attığı önemli merkezlerden biri; bu da hepimize gurur veriyor. Yıl boyunca düzenlenen etkinliklerin yanı sıra Contemporary Istanbul Fuarı hem uluslararası konuşmacıları hem de farklı ülkelerden katılan galerileriyle şehrin ilgi ve odak noktası oluyor” dedi.

Ekonomik kriz...

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli sanatın sivilliğinden dem vurduğu konuşmasında öncelikli olarak halletmeye çalıştıkları iki konudan birinin KDV indirimi olduğunu söyledi ve ekledi: “Birkaç yıl önce sayın Nezih Barut ‘Biz ilaç endüstrisinde KDV’yi sıfırlayana kadar yedi sene uğraştık, ben 187 kere Ankara’ya gittim’ dedi. Şimdi ben herhalde 50., 60. da falanım. Ama KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmesi konusunda hızlı yol aldık. Bir önceki dönemdeki maliye bakanımız Naci Ağbal, Mayıs 2018’de bize KDV’nin yüzde 1’e indirileceği sözünü bizzat, şahsen verdi”.

Ekonomik krizin ciddi bir sorun yarattığını ve özellikle yabancı galeriler söz konusu olduğunda dövizle iş yapmanın zorluğundan söz eden Güreli, “İnatla devam ediyoruz” dedi ve kendi ekonomik sorunları yüzünden İranlı iki galerinin fuardan çekilmesine rağmen pozitif bir tablo çizdi ve şunları söyledi: “Bu yıl fuara katılan 83 galerinin 54’ünün yurtdışından olması da memnuniyet verici. Zorlu bir süreçten geçtiğimiz böyle bir dönemde, fuara katılan galerilerin yarısından fazlasının yurtdışı merkezli galeriler olması uluslararası sanat piyasasının İstanbul’a ve Türkiye sanat piyasasına olan güvenini gösteriyor.”

Önce konferanslar

CIF Dialogues konferanslarını, bu yıl Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı (ÇİV) düzenleniyor. CIF Dialogues, Vanessa Arelle’nin danışmanlığı ile hem tasarım hem de içerik olarak yeni bir yapıya dönüştü. Geçen yıllardan farklı olarak CIF Dialogues konferansları, Contemporary Istanbul’un açılışından önce Sensibilities/Duyarlılıklar teması altında 18 Eylül tarihinde The Sofa Hotel’de Hall Arts, Autograph Collection’da gerçekleşecek. Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek CIF Dialogues konferanslarında tasarım, kültürel miras, teknoloji, inovasyon, sanat ve mimarlık ilişkisi ile koleksiyonerlik temaları ele alınacak.
13. Contemporary Istanbul’un biletleri mobilet’ten alınabilir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler