İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve ‘İdealizm’

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, yeni sezona Rossini’nin ölümünün 150. yıldönümüne ithafen hazırlanan “Açılış Konseri” ile başlıyor. Konser, 28 Eylül saat 20.00’de Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 18.09.2018 - 23:46
Abone Ol google-news

Orkestra şefliğini Zdravkov Lazarov, koro şefliğini Paolo Villa’nın üstlendiği konserde, Rossini’nin “İtalya’da bir Türk”, “2. Mehmet”, “Sevil Berberi”, “Otello”, “Külkedisi”, “Stabat Mater”, “Semiramide”, “Ren’e Yolculuk” gibi birçok ölümsüz eserinden aryalar seslendirilecek. Konserde solist olarak Caner Akgün, Caner Akın, Ayşe Sinem Ekşioğlu, Alper Göçeri, Nesrin Gönüldağ, Özge Kalelioğlu, Ali İhsan Onat, Hale Soner, Nazlı Deniz Süren, Elif Tuğba Tekışık, Umut Tingür, Hande Soner Ürben, Gökhan Ürben, Sevim Zerenaoğlu yer alıyor.

İDOB’un bu seneki teması “idealizm.” Bu kapsamda geçen sene bale ile başlayan Cervantes’in “Don Kişot” adlı eseri, bu sezon gelişerek opera, müzikal, çocuk oyunu ve hatta konserlerle izleyiciyle buluşacak. J.Massenet’in en son eseri “Don Kişot Operası”, Recep Ayyılmaz rejisi ile 19 Ocak’ta Türkiye prömiyeri’ni yapacak. Önceki sezonlarda sahnelenen M. Leigh’in “Mançalı Şövalye Müzikali” ise Murat Göksu rejisi ile mayısta sahnede olacak. Geçtiğimiz sezon prömiyer yapan L. Minkus’un, “M. Petipa Koreografisi” ve Ayşem Sunal Savaşkurt’un sahne düzenlemesi ile “Bale” de ekim ayında sahnelenmeye devam edecek. Ayrıca Don Kişot; Ocak ayında çocuklarla buluşacak.
Prömiyer yapacak olan diğer bir eser ise S. Rahmaninov’un “Aleko Operası”. Doğan Çelik rejisi ile sahnelenecek eser, 19 Nisan’da prömiyer yapacak.

Balede bu sezon prömiyer yapacak olan, Verdi’nin müziklerinden oluşturulmuş “Üç Silahşör” adlı eseri ise, G. Armağan Davran ve A. Volkan Ersoy’un senaryo - koreografisi ile 1 Aralık’ta ilk kez sahnelenecek.

Adnan Saygun’un ölümsüz eseri “Yunus Emre” ise, içinde canlı orkestra ve solo - koronun yer alacağı, bale eseri olarak, prömiyerini 23 Şubat tarihinde gerçekleştirecek.

20 farklı konser

Çocuk oyunlarında ise “Tamino’nun Rüyası” operası, ayrıca “Dans et şarkı söyle” ve “Resim Yarışması” etkinlikleri, çocuklara yönelik olarak sahnelenecek eserler arasında olacak.
İDOB, bu sezon da 20 farklı konser ile “konserler” dizisine devam ediyor. Cumhuriyet Konseri, Rus Besteciler, Atatürk’ü Anma Konseri, Stabat Mater (Rossini), Ustalara Saygı, Napoliten, Kış Konseri, Yeni Yıl Konseri, Alman Romantikleri, Senfonik Konser, İspanyol Besteciler, Barok Konseri, Bahar Konseri, Nocturno(Gece Müziği), Çocuk Korosu Konseri, Requiem(Verdi), Gençlik Konseri, Fuaye Konserleri ve Arkeoloji Müzesi Konserleri sezon boyunca sürecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler