Kapanış ‘Roma’dan

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl Birlikte Güzel işbirliğiyle 5-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Filmekimi, kapanışını Meksikalı yönetmen Alfonso Cuarón imzalı “Roma” ile yapacak. Film, Türkiye’de ilk defa izleyici ile buluşacak.

Yayınlanma: 29.09.2018 - 22:57
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl Birlikte Güzel işbirliğiyle 5-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Filmekimi, kapanışını Meksikalı yönetmen Alfonso Cuarón imzalı “Roma” ile yapacak. Film, Türkiye’de ilk defa izleyici ile buluşacak.

Bu filmlere dikkat

Filmekimi programında dünya festivallerinde ses getirmiş yapımların çoğunlukta olduğu 48 film yer alıyor. Bu filmlerin büyük bir kısmı sinema sanatının günümüzde geldiği noktayı görmek açısından izlemeye değer elbette ama vakti ve olanakları kısıtlı olanlar için 5 filmlik konsantre bir öneri listesi hazırladık.

Mandy’ (y: Panos Cosmatos)

İlk gösterimini Sundance’te, uluslararası prömiyerini Cannes’da yapan “Mandy”, hem 1980’ler estetiğinin hem de aksiyon-fantezi türünün sınırlarını zorluyor. Filmde Nicolas Cage’in canlandırdığı Red, Yeni Şafağın Çocukları adlı tuhaf bir tarikat ve cehennem kaçkını yaratıklar tarafından katledilen sevgilisi Mandy’nin intikamının peşine düşüyor.

 ‘Şüphe – Burning’ (y: Lee Chang-dong)

Yazar Haruki Murakami’nin öyküsünden sinemaya uyarlanan “Şüphe”, prömiyerini yaptığı Cannes’da büyük beğeni kazandı. Film, vasıfsız bir genç, âşık olduğu güzel kız ile zengin ve küstah bir adam arasındaki aşk üçgeni ekseninde bir öfke ve saplantı hikâyesi anlatıyor.

‘Çifte Hayatlar – Double Vies’ (y: Olivier Assayas)

Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan “Çifte Hayatlar”, dijital ekonomiyle dünyanın hızla değişiminin hayatlarımız üzerindeki etkisini edebiyat üzerinden mizahi ve ironik bir bakışla ele alıyor.

‘Kefernahum – Capharnaum’ (y: Nadine Labaki)

Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki’nin son derece dokunaklı son filmi “Kefernahum”, 12 yaşındaki Zain’in kısacık hayat hikâyesini anlatıyor. Ailesinden sadece sevgi gördüğünü, bunun dışında hep ihmal edildiğini söyleyen, nüfusa kayıtlı bile olmayan Zain, Beyrut’un en fakir mahallelerinde bazen tek başına, bazen mülteci bir kadının sıcak kucağında hayat mücadelesini sürdürüyor ve sonunda anne-babasını mahkemeye veriyor.

‘Loro’ (y: Paolo Sorrentino)

Her filmiyle olay yaratan, “Muhteşem Güzellik”le Oscar’a, “The Young Pope” ile TV ekranlarına uzanan Paolo Sorrentino, yine ülkesinin entrika dolu dünyasına dönüyor ve kamerasını bu kez eski başbakan Silvio Berlusconi’ye çeviriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler