Cemal Reşit Rey’den seçkilerle anlamlı açılış

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu sezonu, adıyla anıldığı besteci, eğitimci, piyanist, şef ve İstanbul Şehir Orkestrası’nın kurucusu Cemal Reşit Rey’den seçkilerle bugün 20.00’de açıyor.

Yayınlanma: 04.10.2018 - 00:03
Abone Ol google-news


CRR Senfoni Orkestrası’nın şef Can Okan yönetiminde vereceği konserde Rey’in “Enstantaneler” (1931); “Kromatik Konçerto”(1932); “Senfonik Şiir (Türkiye)” (1971); “Mistik Şiir” (1938) ve “Tenor ve Orkestra İçin Mevlana’nın Mesnevi Mukaddimesi Üzerine” eserleri seslendirilecek.
Konserin solistleri İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları tenor Hüseyin Likos ve dokuz yaşında Rey’in (1904-1985) öğrencisi olan, vefatına dek kendisi ile çok yönlü çalışmalar yapan besteci, piyanist, şef Aydın Karlıbel. Hocasının eserlerini yöneten, “Çelebi” operasını tamamlayan, “Zeybek” operası ile birlikte komple piyano-şan baskılarını hazırlayan; marşlarının orkestrasyonlarını yapan Karlıbel, “Büyük sanat adamı Cemal Reşit Rey’in adı, hatırasına hürmeten 7 Ekim 1985’teki vefatından sonra Dar’ülbedâi caddesi üzerinde bulunan Türkiye’nin en prestijli konser salonuna verilmiştir. ‘Müzik hudut tanımaz’ felsefesine sahip hocanın adını taşıyan CRR’de bugün dünyanın sesi yankı bulmaktadır” diyerek bu açılış konserinin değerini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler