Kuklalar İstanbul’da

Dünyanın en renkli ve başarılı kukla oyunlarını her yıl İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, bu yıl 24 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 11.10.2018 - 23:19
Abone Ol google-news

İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen festival, UNESCO Kültür Mirası Taşıyıcısı, uluslararası kukla ve Karagöz ustası Cengiz Özek genel sanat yönetmenliğinde seyirciyle buluşacak. Festivalde yer alacak gruplar ise, Bosna Hersek’ten Pozoriste Mladih, İspanya’dan David Zuazola, İtalya’dan La Bottega Teatrale, Çin’den Chen Xi, Tayvan’dan The Flying Group Theatre, Portekiz’den Dom Roberto Tiyatrosu, Portekiz’den Dom Roberto, S.A. Marionetas, Hong Kong’tan The Skybird Tiyatrosu, İran’dan Ebrahem Shakeri ve Türkiye’den Cengiz Özek, Tiyatro Gülgeç. 21. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, İtalyan Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Cervantes Kültür Merkezi, Akbank Sanat, Sahne Pulcherie, Çekül Vakfı işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Festival mekânları...

Festivalde yer alan dünyaca ünlü gruplar; Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Sahne Pulchérie, Deniz Müzesi Sahnesi, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi ve çeşitli semtlerde okul salonlarında seyirciyle buluşacak.

Özek’in 40. yılı

Kukla Festivali’nin kurucusu ve sanat yönetmeni olan Cengiz Özek, Karagöz sanatıyla karşılaşmasının 40. yılını festival çerçevesi içinde kutlamaya hazırlanıyor. Festivalde, Özek’in artık klasikleşmiş oyunlarından “Çöp Canavarı” ve “Büyülü Ağaç” adlı oyunları izlenebiliyor. Yine festival çercevesi içinde Özek’in sahnenin önünü ve arkasını aynı anda gösteren özel hazırlanmış videoları seyirciyle buluşacak. Ayrıca 28 Ekim’de açılışı yapılacak “Kukla Müzesi Cafe”de Cengiz Özek’in 40. sanat yılına özel bir söyleşi yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler