Cazı es geçmeyin

Akbank Caz Festivali’nde ilk hafta geride kaldı. 28 Ekim’e dek sürecek etkinlikte bu akşam Jamie Cullum, yarın akşamsa Omer Avital Quantar konser verecek.

Yayınlanma: 22.10.2018 - 23:31
Abone Ol google-news

Sonbaharda İstanbul’da caz rüzgârları estiren Akbank Caz Festivali bu yıl 28. kez müzikseverlerle buluştu. 17 Ekim’de başlayan festivalin ilk haftasında Avishai Cohen Quartet, Shinya Fukumori Trio, The Comet is Coming, Till Brönner, Ozan Musluoğlu Quintet, Jehan Babur ve Karl Hector & The Malcouns gibi sanatçı ve gruplar sahne aldı. Etkinliğin ikinci haftasında ise yine birbirinden önemli isimler yer alıyor.

Jamie Cullum bu akşam

Jamie Cullum müzikseverlerle buluşacak. Pek çok kez platin mertebesine erişen Twenty something albümüyle, 15 yıl önce ilk çıkışını yaptı. Cullum, caz dokunuşlu vokalleri, cazı pop ve rock ile iç içe geçirerek kendine has çok yönlülüğü, şarkı sözü yazarlığı ve bestecilik yeteneğiyle sevenleriyle buluşacak. Grammy, Golden Globe, Brit, Sony Radio gibi önemli ödüllerde adaylıklar ve birincilikler elde eden Jamie Cullum bu akşam saat 21.30’da Volkswagen Arena’da konser verecek. Festivade yarın akşam ise Omer Avital Qantar var. Kuzey Afrika groove’larını Yemen ve Fas köklerinden aldığı ilhamla harmanlıyan bas gitar virtüözü, vizyoner besteci ve müzik düşünürü Omer Avital, Brooklyn’de kurduğu, yeni beşlisi Qantar ile yarın akşam saat 21.30’dan itibaren Babylon’da konser verecek. Afrobeat, reggae, caz ve hip-hop melodilerini, harmanlayan Ezra Collective Royal Albert Hall da dahil olmak üzere, Londra’da ve dışında pek çok sahnede çaldı. 2017 yılında yayımladıkları Juan Pablo: The Philosopher albümleri Gilles Peterson’ın düzenlediği Worldwide Awards ödül töreninde En İyi Caz Albümü ödülünü alan Ezra Collective’in konseri 25 Ekim Perşembe saat 21.30’da Babylon’da.

Cazın yerlileri

Festivalin yerli temsilcileri de en az yabancı konuklar kadar ilgi çekeceğe benziyor. Ceyl’an Ertem’in akustik bir seçki ile Moda Sahnesi’nde 25 Ekim Perşembe akşamı vereceği konserde ona Ozan Musluoğlu, Serhan Erkol, Nedim Ruacan ve Adem Gülşen’den oluşan güçlü bir ekip eşlik edecek. Ertem gecede Björk’ten Müzeyyen Senar’a, Erykah Badu’dan Yıldız Tilbe’ye ve kendi şarkılarına dek uzanan bu repertuvarla konser verecek.

Eserleri ve düzenlemeleri İstanbul, İzmir, Antalya ve Eskişehir devlet senfoni orkestraları tarafından yorumlanan piyanist, besteci Can Çankaya ile bugüne kadar Benny Golson, Freddy Cole, Dena DeRose, Kevin Mahogany, Jim Rotondi, John D’earth, Dave Samuels, Alain Mallet ile sahne paylaşan kontr basçı Kağan Yıldız’ın ikili olarak sahne alacakları konser 25 Ekim Perşembe saat 19.00’da Akbank Sanat’ta; Korhan Futacı, Umut Çağlar, Apostolos Sideris, Berkan Tilavel ve Ediz Hafızoğlu’ndan kurulu Konsrtukt ise yarın akşam saat 19.00’da yine Akbank Sanat’ta müzikseverlerle buluşacak.

Cazın genç  yıldızı İstanbul’da

Caz vokalist ve besteci Caloé, 26 Ekim Cuma gecesi Nardis’te caz tutkunlarıyla buluşacak. Farklı kültürlerden ve renklerden esinlenerek yazdığı şarkılarla ve geniş repertuvarıyla, emprovizasyonları ve karakteristik yorumuyla kendi gökkuşağını yaratan bu genç yetenek, Montreux Caz Festivali’nde yarıfinale kalmıştı.

Caza Anadolu dokunuşu

Elektronik sesler ve telli çalgılarda Tolga Böyük, gitar ve efektlerde Erdem Başer, vurmalı çalgılarda Eralp Güven’den oluşan Islandman üçlüsü festival kapsamında 26 Ekim Cuma saat 22.00’de Moda Sahnesi’nde verecekleri konserde Murat Ertel, VEYasin, Barış Demirel ve Ekin Eti gibi özel konuklarla bir konser verecek.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler