Erdal Öz Ödülü Adalet Ağaoğlu’nun

11. Erdal Öz Edebiyat Ödülü önceki gün Dada Salon’da düzenlenen, edebiyat dünyasını ve dostların katıldığı törenle çağdaş edebiyatımızın temel taşlarından Adalet Ağaoğlu’na edebiyatımıza sağladığı tüm katkılardan dolayı Prof. Dr. Handan İnci ve Öz ailesi tarafından sunuldu.

Yayınlanma: 23.10.2018 - 23:39
Abone Ol google-news

 

Törene sağlık sorunlarına rağmen coşkuyla katılan Adalet Ağaoğlu ödülün açıkladığında 30 yıl önceye, Cevdet Kudret’e 75 yaşında hastayken ödül verilmek istendiğine gittiğini söyleyerek, “Cevdet Kudret Ödül törenine gidiyor, karşısında birkaç basın üyesi var. Bakıyor, hafifçe başını öne eğiyor. Elini masaya vurarak, “Affedersiniz yaşıyorum” diyor. Ödülü aldığımda ilk aklıma gelen bu oldu.

Demek ki, ben artık, ‘Affedersiniz yaşıyorum’ demek zorunda değilim diye düşündüm. Sevinmeye başladım” diyerek salona mizah gücünü gösterdi. Ağaoğlu, Can Yayınları’nın kurucusu, sevgili dostu yazar Erdal Öz’ün anısını yaşatan bu ödülü onur duyarak sevinçle kabul ettiğinin altını çizerek, seçici kurula ve aileye teşekkür etti. Can Yayınları’nın Genel Müdürü Can Öz açılış konuşmasında; “Erdal Öz Edebiyat Ödülleri’nin böyle bir dönemde sürdürülmesi başka bir öneme sahip” diyerek ödül fikrini veren Cemil Kavukçu ve Celal Üster’e teşekkür etti. Erdal Öz Edebiyat Ödülü Derneği’nin kurulacağını da müjdeledi. Seçici kurul başkanı İnci ödül gerekçesini açıklayarak, kurulun kararı büyük isabet ve hızla oy birliğiyle almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ağaoğlu, çoğu yok satan son kitabı “Düşme Korkusu” dolayısıyla onu kutlayan konuklara “Düşmek sadece yere düşmekten ibaret değil. Bir de manevi yanı var” diyerek yazmayı bırakmadığı anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler