'Winter is Coming' (Kış Geliyor) sözünün anlamını açıkladı

Televizyona da uyarlanan Game of Thrones (Taht Oyunları) serisinin yazarı George R. R. Martin, “Winter is Coming (Kış Geliyor)” sözüyle aslında neye dikkat çektiği tartışmalarına son verdi.

Yayınlanma: 26.10.2018 - 09:02
Abone Ol google-news

Kitaptaki kış geliyor sözüyle, iklim değişikliği arasında paralellik olduğunu söyleyen Martin, “İklim değişikliği her politikacının birinci önceliği olmalı” dedi.

The New York Times gazetesine açıklamalarda bulunan Martin, kitap serisinin sloganı haline gelen “Winter is Coming (Kış Geliyor)” sözüyle iklim değişikliği konusundaki küresel tartışmaları hedef aldığı yönündeki yorumları ilk kez değerlendindi. Martin, “İkisi arasında kesinlikle bir paralellik var. Westeros halkları güç, statü ve zenginlik için kendi savaşlarını yürütüyor. Bu savaşlara öyle yoğunlaşıyorlar ki ‘kış geliyor’ tehdidini görmezden geliyorlar, halbuki bu hepsini ve dünyalarını yok edebilecek bir tehdit. İklim değişikliği de o kadar gerçek ve dünyamızı yok etme potansiyeli var. Bizler bir sonraki seçimi veya sorunları düşünürken bunu görmezden geliyoruz. Eğer ölür ve şehirlerimiz okyanuslar altında kalırsa bunların hiçbir önemi kalmayacak” dedi.

 George R. R. Martin


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler