Pera Müzesi’nden Elkabetz’e saygı duruşu

İsrail kökenli oyuncu, senarist ve yönetmen Ronit Elkabetz’in filmlerinden oluşan bir seçki 7-28 Kasım tarihlerinde izlenebilir

Yayınlanma: 01.11.2018 - 22:55
Abone Ol google-news

 

Pera Film, İsrail kökenli oyuncu, senaryo yazarı ve yönetmen Ronit Elkabetz’in sinemasına saygı duruşu niteliğinde bir seçki sunuyor. 7 - 28 Kasım tarihleri arasında sinemaseverlerle ücretsiz olarak buluşan “Sınırların Ötesi” başlıklı program, Elkabetz’in hem İsrail hem de Avrupa sinemasında bir dönüşüme imza attığı çalışmaları bir araya getiriyor. Program, Elkabetz’in kimi zaman oyuncu kimi zaman da yönetmen olarak yer aldığı, kariyerinde büyük bir öneme sahip dokuz filme yer veriyor.

2016’da kaybetmiştik

Filmler arasında kardeşi Shlomi Elkabetz ile birlikte kaleme aldığı ve Viviane Amsalem karakterini canlandırdığı, ödüllü film üçlemesi “Eş Edinmek”, “Yedi Gün” ve “Viviane Amsalem’in Boşanma Davası”; aile, gelenekler, evlilik ve devletin kurumsal dayatmaları karşısında özgürlükleri için mücadele eden bir dizi kadın karaktere hayat verdiği “Ak Büyü”, “Geç Evlilik”, “Or (Hazinem)”, “Bandonun Ziyareti”, “Yafa”, “Tufan” bulunuyor. Elkabetz, 2016 yılında kansere karşı verdiği mücadele sonucu hayatını kaybetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler