Bir kültürlerarası kadın tarihi projesi

İstanbul’da Karşılaşmalar - "Çağlar Boyunca Kadın Yaşamları” sergisi bugün açılıyor.

Yayınlanma: 07.11.2018 - 11:07
Abone Ol google-news

İstanbul Kadın Müzesi ve Avusturya Kültür Ofisi ortak çalışmasıyla hazırlanan “İstanbul’da Karşılaşmalar - Çağlar Boyunca Kadın Yaşamları” isimli sergi 7 Kasım - 7 Aralık tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezi'nde gösterilecek.

Kültürlerarası karşılaştırmalı bir kadın tarihi projesi olarak tasarlanan sergi, İstanbul Kadın Müzesi küratörü Meral Akkent tarafından hazırlandı. Sergide Avusturya ve Türkiye’den 1800’lerden günümüze bilim, sanat, edebiyat, politika gibi farklı kategorilerde aynı zaman diliminde yaşamış ve benzer alanlarda etkin olmuş kadınların yaşam öyküleri sunuluyor. Türkçe ve İngilizce metinli sergi, kadın yaşamları arasında ilişkiler kuruyor, hak kazanma mücadelesindeki ve dile getirilen taleplerdeki benzerliklere işaret ediyor.



Ortak proje

Karşılaştırmalı bir kadın tarihi projesi olarak tasarlanan sergi, İstanbul Kadın Müzesi ve Avusturya Kültür Ofisi’nin ortak bir projesi.

Serginin Avusturya bölümü, 2016 yılında Avusturya’nın Avrupa, Entegrasyon, ve Dışişleri Federal Bakanlığı’dan tarafından Kalliope Avusturya adıyla gezici sergi olarak hazırlandı ve iki yıldır birçok ülkede gösterildi. Avusturya Kültür Ofisi’nin, bu serginin Türkiye’de gösterilmesi için İstanbul Kadın Müzesi’ne yaptığı işbirliği teklifi memnuniyetle kabul edildi ve İstanbul Kadın Müzesi’nin kadın yaşamları arasında ilişkiler kuran çalışma konseptine uygun kültürlerarası ilişkilere işaret eden bu sergi ortaya çıktı. Kalliope Avusturya çalışmasındaki 166 Avusturyalı müthiş kadından 14 tanesi seçildi, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye’den benzer alanlardan eşdeşleriyle birarada sunuldu.

Sergi pazartesi-salı hariç her gün 11.00-18.00 arasında gezilebilir. 

Adres: Bereketzade Mahallesi, Bankalar Cad., Felek Sok. No:1, 34421 Karaköy/İstanbul.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler