Gitar sanatçıları buluşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey Konser Salonu tarafından bu yıl 3. düzenlenen Uluslararası Gitar Festivali, yarın başlıyor.

Yayınlanma: 14.11.2018 - 22:27
Abone Ol google-news

Festival, üç gün boyunca dünyaca ünlü gitar sanatçılarını misafir edecek. Festival, günümüzün en önemli gitaristleri arasında gösterilen Marco Socias’ın 18 Kasım akşamı vereceği konserle sona erecek.

İspanya’dan Marco Socias ve İgnacio Rodes, İtalya’dan Salvatore Seminera, Venezuela’dan Gabriel Gullien, Fransa’dan Laurent Boutros  ve Arjantin’den Latin müziğinin duayenlerinden Ricardo Moyano festivalde performans sergileyecek.

Festival programında, Türkiye’deki gitar dünyasının isimlerinden Melih Güzel ve Hüsrev İsfendiyaroğlu da yer alıyor. Ayrıca, dünya çapında verdiği konserlerle ülkemizi temsil eden gitarist Sinan Erşahin ve Kağan Korad da, flüt sanatçısı Nihan Atalay ve bandoneon sanatçısı Tolga Salman’ın eşlikleriyle festival boyunca konser verecek. Festivalde bu yıl, klasik gitarın yanı sıra flamenko gitarı performansları da olacak. Türkiye’de flamenko müziğine gönül veren gitaristler Ezgi Anıl ve flamenko gitarı eğitiminin Ilgaz Benekay seyirciyle buluşacak. Ezgi Anıl’a konserinde danslarıyla Burcu Özbalkan eşlik edecek. Gitar eğitmeni Mehmet Gürgün dersler verecek. Masterclasslar her gün 10.00 ve 13.00 saatlerinde, konserler ise 16.00 ve 20.00’de gerçekleşecek. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler