Sinemada dans etmek

Sinema, dans ve sanatın diğer disiplinlerinin bir araya geldiği, SinemaDansAnkara2018 Uluslararası Dans Film Festivali; 22-26 Kasım tarihleri arasında, 5. kez Ankara’da düzenleniyor.

Yayınlanma: 17.11.2018 - 21:51
Abone Ol google-news

Goethe-Institut Ankara ve AresArt Film ve Performans Sanatları’nın işbirliği, Hollanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle hayata geçen festivalde, Avrupa’dan ve dünyadan en güncel ve en nitelikli dans filmleri izleyici ile buluşurken; Türkiye, Kıbrıs, İtalya ve Fransa’dan 16 yeni dans filmi dünya prömiyeri yapacak. Festival kapsamında gerçekleştirilecek tüm etkinlik ve film gösterimlerine katılım ücretsiz.
Sanat yönetmenliğini Mehmet Şafak Türkel’in üstlendiği etkinliğin bu yılki ana teması “Disiplinlerarası Etkileşim ve Dijitalleşme”. Festivalde SinemaDansForum adı altında, Türkiye, Almanya, Hollanda, İtalya, Yunanistan ve İspanya Dans Filmleri Festival Direktörleri ve profesyonelleri dans filminin uluslararası geleceğini tartışacaklar.

‘Kelebekler’e dans yorumu
Festivalin en önemli etkinliklerinden birisi de, DansFilmAtölyesi. Hollanda, Almanya, Yunanistan ve Türkiye’den önemli sanatçıların eğitmen olarak katılacağı Atölye kapsamında, Tolga Karaçelik’in desteğiyle, sinema, dans ve müzik öğrencilerinin katılacağı “Kelebekler” filminden hareketle 4 adet dans filmi çekilip festival kapanışında gösterilecek.
Ayrıntılı bilgi www.sinemadansankara.com veya www.goethe.de/ankara adreslerinden edinilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler