Seyhan’da Yaşar Kemal coşkusu

Bu yıl ikincisi düzenlenen Yaşar Kemal Sanat Günleri, önceki gün Seyhan’daki Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan törenin ardından Kardeş Türküler konseriyle sona erdi. Seyhan Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı tarafından gerçekleştirilen etkinlikler 6 haftaya yayıldı.

Yayınlanma: 17.11.2018 - 22:55
Abone Ol google-news

Yaşar Kemal Sanat Günleri’nde röportaj, kısa film, kapak tasarım atölyeleri halkla buluştu. Kapanış töreninde katılımcıların kısa filmlerinin gösterimi yapıldı. Ardından ilk olarak Yaşar Kemal’in “Hüyükteki Nar Ağacı” kitabı kapsamında atölye katılımcılarının çizdiği kapak tasarımlarının sergisi açıldı. Daha sonra ise Yaşar Kemal’in hayatından kesitler sunan gazetemiz arşivi başta olmak üzere, Zeynep Oral, Şükran Soner, Nebil Özgentürk gibi isimlerin armağan ettiği fotoğrafların yer aldığı “Yiğidin Eyisi Özünden Olur” fotoğraf sergisi hayata geçti. Törene, açılışa ve konsere halk yoğun ilgi gösterdi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kapanış töreninde Yaşar Kemal Sanat Günleri’nin gelecek senelerde de sürmesini istediğini dile getirdi. Yaşar Kemal’in eşi ve vakıf başkanı Ayşe Semiha Baban Gökçeli ise başkan Karalar’a etkinliği hayata geçirmesinden dolayı teşekkür etti. Baban, sanat günlerine katılımın kendisini çok mutlu ettiğini söylerken, kısa filmlerden ve kapak tasarımlarından övgüyle bahsetti. Bu yıl 25. yaşını kutlayan Kardeş Türküler’in konseri ise büyük coşkuya sahne oldu. Salonun merdiven boşluklarını bile dolduran Adanalı izleyiciler grubun söylediği her dilden türküye eşlik etti, halay çekti. Kardeş Türküler şarkı aralarında Yaşar Kemal’i andı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler