Eskişehir’de festival heyecanı

Eskişehir Uluslararası Film Festivali önceki gece yapılan açılış töreniyle başladı.

Yayınlanma: 17.11.2018 - 23:03
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen Eskişehir Uluslararası Film Festivali önceki gece yapılan açılış töreniyle başladı. Gecede Performans, Emek ve Onur ödülleri de sahiplerine verildi.

İnanoğlu’na ödül

“Sinema Kültürüne Katkı Ödülü” bu yıl 1997 yılında, yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu tarafından kurulan TÜRVAK- Türker İnanoğlu Vakfı’na takdim edildi. Ödülü Sinema-Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Nezih Orhon’dan alan İnanoğlu; “Anadolu Üniversitesi’nin sinemayı sevdiren çok önemli bir üniversite olduğunu söyledi.

Festivalde, son iki yıldır olduğu gibi bu yıl da seçkisine aldığı yerli filmlerdeki performansları ile dikkat çeken iki oyuncuya “Yılın Performansı” ödülü verildi. Bu yıl festivalde “Yılın Performansı Ödülleri”, “Sibel” filmindeki başarılı rolüyle Damla Sönmez’e ve “Güvercin” filmindeki başarılı rölüyle Kemal Burak Alper’e verildi.

‘Sinemayı hayaller yaşatır’
Emek Ödülleri bu yıl yönetmen Yılmaz Atadeniz, görüntü yönetmeni Çetin Tunca ile makyaj uzmanı, ses sanatçısı ve oyuncu Suzan Kardeş’e takdim edildi.

Ödülü alırken Suzan Kardeş, “Ben çok gururlandım böyle bir ödül için. Çünkü biliyorumki sinema bir kişi ile olmaz, bir ekip işidir. Ve bütün ekip arkadaşlarıma da hediye hediyorum.” derken, Çetin Tunca ise ödülünü bir sinema okulundan aldığı için, bu ödülü yıllar sonra bir diploma olarak kabul ettiğini söyledi. Yeşilçam’ın usta yönetmeni Yılmaz Atadeniz ise “İnsanların hayalleri bitmezse filmcilik de ölmez” diyerek sinemaya verdiği değeri dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler