İnsan haklarının büyük resmi

Uluslararası Af Örgütü, Eylül ayında başlattığı “Haklarımız 70 Yaşında” kampanyası çerçevesinde “Büyük Resim” adlı bir sergi düzenliyor.

Yayınlanma: 18.11.2018 - 23:15
Abone Ol google-news

“Büyük Resim”, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 70. yılını genel tema olarak işleyecek 26 sanatçının eserinden oluşacak. Resim, video art, illüstrasyon, heykel ve kolaj tarzı işlerin yer alacağı sergide, sanatçıların, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin insan hayatına ne kadar dokunduğu, günlük hayata ne kadar işlediği ve hakları elinden alınanların yaşadığı travmalar gibi konular üzerinden ürettiği pek çok eser sergilenecek.

Serginin küratörlüğünü yürüten Zeynep Özatalay, sanatçıların işlerinde göç travmaları, Cumartesi Anneleri, tutuklu gazeteci ve sanatçılar gibi konuların ön plana çıktığını belirtti. Özatalay, “Bugüne kadar beyannameyi belki de baştan sona hiç okumamış, haklarının ne olduğunu bilmeyen, yaşadığı hayatın içinde haklarının ne kadarını kullanabildiğinin belki de farkında olmayan insanlara da ulaşabilmek istiyoruz. Gençler gelebilirse çok güzel olacak, lise öğrencileri mesela. Türkiye’den umudu kesmiş durumdalar, onların haklarıyla ilgili bu sergiyi görebilmelerini isteriz” dedi.
“Büyük Resim” 21 Kasım ile 30 Aralık tarihleri arasında İstanbul Depo’da görülebilir.        


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler