Yolcudur festival...

Bu yıl 24. kez yola çıkacak olan Gezici Festival’in yolculuğu bugün Ankara’dan başlıyor. Festivalde dünya ve Türkiye sinemasından zengin bir seçki var .

Yayınlanma: 29.11.2018 - 22:51
Abone Ol google-news

Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 30 Kasım’da yirmi dördüncü kez yollara düşüyor. Festival, 30 Kasım - 6 Aralık’taki ilk durağı Ankara’nın ardından, 7-9 Aralık tarihleri arasında Sinop’u, 10-13 Aralık’ta ise Kastamonu’yu ziyaret edecek.


Gezici Festival farklı özel başlıklar altında geniş bir yelpazeye yayılan filmler sunuyor izleyiciye ve yılın en iyi filmleriyle sinemaseverleri dünya sinemasında bir yolculuğa çıkarıyor. Cannes, Locarno ve Karlovy Vary gibi önde gelen festivallerden ödüllerle dönen, yılın en çok konuşulan filmleri Dünya Sineması bölümünde gösterilecek. Bu bölümde yer alacak filmler arasında Cannes’ın Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde dünya prömiyerini yapan Phillippe Faucon imzalı ‘Amin’,  Cannes’da En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan melankolik aşk hikâyesi ‘Soğuk Savaş’ (y: Pawel Pawlikowski), usta yönetmen Sergei Loznitsa’nın bu yıl Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan ve Ukrayna’nın Oscar adayı olarak seçilen filmi ‘Donbass’, ve yine Cannes’da festivaldeki en iyi ilk filme verilen Altın Kamera Ödülü dahil dört ödül kazanan ‘Kız’ da yer alıyor.  

Türkiye’den ise dünya prömiyerini Venedik’te yapan ve Adana’dan üç Altın Koza ödülü alan ‘Anons’,Ali Kemal Çınar’ın dördüncü uzun metrajı ‘Arada’, Türkiye korku sineması külliyatı içinde farklı bir yerde duran Can Evrenol’un ikinci uzun metrajı Ev Kadını, Tolga Karaçelik’in Sundance’te Dünya Sineması Büyük Ödülü’nü kazanan üçüncü uzun metrajlı filmi ‘Kelebekler’ ve Ahmet Boyacıoğlu’nun Ankara’nın bir kenar mahallesinde yaşayan taksi şoförü Mehmet, kahve işletmecisi Metin ve işsiz gazeteci Adnan’ın öyküsünü anlatığı filmi ‘Paranın Kokusu’ bu yılın seçkisinde öne çıkıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler