Cemal Süreya anılacak

İkinci Yeni şiirinin öncü isimlerinden şair, yazar ve çevirmen Cemal Süreya ölümünün 29. yılında anılacak

Yayınlanma: 05.01.2019 - 22:32
Abone Ol google-news

Anma programı 9 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Maltepe Belediyesi ve Artshop Yayıncılık tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan, “Uluslararası Cemal Süreya Buluşması”na yurtiçi ve yurtdışından isimler katılacak.

Şiirler ve şarkılarla
Moderatörlüğünü Vedat Akdamar ve Emel Koşar’ın yapacağı etkinlik ücretsiz gerçekleşecek. Özgür Özgülgün’ün Cemal Süreya’dan şiirler okuyacağı gecede, Serdar Taştanoğlu yönetimindeki Dragos Musiki Derneği Dünya&Etnik Müzikler Korosu da şarkılarıyla yer alacak.
Etkinlikte Aba Müslim Çelik, Ali Ekber Ataş, Emel Koşar, Hilal Karahan, Pınar Doğu, Ceyda Demircioğlu ve Dündar Başol Cemal Süreya üzerine konuşacaklar. Ali Günvar, Cem Gözel, Ceyda Demircioğlu, Emel Koşar, Hilal Karahan, Merve Başcumalı, Neslihan Su Aydın, Nur Doğan, Okan Yılmaz, Pınar Doğu, Uğur Kaya, Volkan Hacıoğlu ve W. Bahadır Bayrıl ise şiirler okuyacak. Elvira Kujovic (Almanya), Ion Cristofor (Romanya) ve Maria Pal (Romanya) buluşmaya yurtdışından katılacak.

Fotoğraf sergisi
3. Uluslararası Cemal Süreya Buluşması’nda, Osman Kartaler’in kaligrafik yazı ile yazdığı Cemal Süreya şiirleri ve Mehmet Ali Işık’ın arvişivinden Cemal Süreya fotoğraflarından oluşan bir sergi de açılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler