Halkevleri'nden kitap kampanyası

Halkevleri, kuruluşunun 87. yıldönümünde dünyanın ortak zenginliği edebiyat eserlerini okumaya ve paylaşmaya teşvik etmek amacıyla “Okumak Özgürleştirir” adıyla bir kampanya başlattı.

Yayınlanma: 17.01.2019 - 16:50
Abone Ol google-news

Halkevleri, kuruluşunun 87. yıldönümü dolayısıyla kitap okuma ve paylaşma seferberliği başlattı.

Kampanyanın amacının “insanlığın ortak zenginliği olan edebiyat eserlerini okumayı artırmayı, yazarlarını tanıtmayı, edebiyat konuşulmasını, kitapların paylaşımını teşvik etmek” olduğunu belirten Halkevleri, yaptığı yazılı açıklamayla kampanyaya katılım çağrısı yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Halkevleri olarak, kuruluşumuzun 87. yıldönümünde insanlığın ortak zenginliği olan edebiyat eserlerini okumayı artırmayı, yazarlarını tanımayı, edebiyat konuşulmasını, kitapların paylaşılmasını teşvik etmek için bir kampanya, bir "okuma ve paylaşma seferberliği" düzenliyoruz.

Edebiyatçılar, sanatçılar ve kampanyamıza katılan herkes kendileri için önemli, okunmasını diledikleri kitap önerilerini paylaşacaklar. Bu öneriler, her dönem kılavuz niteliği taşısın diye bir internet sitesinde bir araya getirilecek. Okuma gruplarından, edebiyat söyleşilerine, tiyatro oyunlarından konserlere kampanya sırasında çok çeşitli etkinlikler olacak.

Ve elbette aynı zamanda sevdiğimizz kitapları paylaşacağız, kitap toplayacak, hep birlikte 7 bölgedeki çeşitli kurum ve okullara kütüphaneler kuracağız.

Kurulduğu yıllarda milyonlarca insan Halkevleri’nde okuma yazma öğrendi. Halkevleri, yüzlerce kitap bastı, edebiyat dergileri çıkardı, birçok yazarın, şairin edebiyata adım atmasına vesile oldu. Kuşaklar boyu milyonlarca insan kitaba Halkevi şubelerinin kütüphanelerinde ilk kez dokundu. Dünya edebiyatını ve kendi ülkemizin değerlerini tanıdı.

Bu değerli, yaşayan miras hepimizin.

Haydi ülkemizin dört bir yanında başlayacak okuma, paylaşma seferberliğine sen de katıl.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler