Cumalı Ödülü ‘Öteki Ankara Müzikali’nin

İzmir Devlet Tiyatrosu ve Urla Belediyesi işbirliği ile Devlet Tiyatroları Urla AKM Sahnesi çatısı altında bu yıl ikincisi düzenlenen “Necati Cumalı Anma ve Ödül Töreni” yarışmasında, ödüle değer görülen eserler belirlendi.

Yayınlanma: 19.01.2019 - 23:22
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Edebi Kurul Başkanı Bozkurt Kuruç, Başrejisör Hakan Çimenser, Başdramaturg Canan Kırımsoy, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, sanatçı Sedat Şenoğlu ile dramaturglar Füsun Ataman, Pınar Merterkek ve Eren Aysan’dan oluşan Değerlendirme Kurulu, yarışmaya başvuran 55 eserden 52’sini şartnameye uygun bularak ilk üçe giren eserleri belirledi.

Yapılan değerlendirme sonucu birinciliğe “Öteki Ankara Müzikali” adlı oyunuyla Cenk Türkkanı değer görüldü ve on bin Türk Lirası ödülün sahibi oldu. İkinciliğe değer görülen “Oyuk” adlı oyunla eser sahibi Burak Kılıç, altı bin Türk Lirası’nın; üçüncülüğe değer görülen “Dağınık Oda” adlı eserin sahibi Burcu Büyükakkaş ise üç bin Türk Lirası para ödülünün sahibi oldu. l Kültür Servisi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler