Yıldırım’ın ‘Misafir’i Berlinal yolcusu...

Berlin Film Festivali’nin edebi eserleri filme uyarlayabilmek amacıyla organize ettiği Books at Berlinale, Nermin Yıldırım’ın “Misafir” kitabı ile dördüncü kez Türkçe bir romanı seçti.

Yayınlanma: 24.01.2019 - 23:12
Abone Ol google-news

Books At Berlinale’e bu yıl 30’un üstünde ülkeden 160’tan fazla edebi eser başvurdu. Seçilen 12 eser ise Almanya, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Norveç, Suriye ve Türkiye’den.

Hemşirelerin “abla”, hastaların “misafir”, başhekimin “baba” diye adlandırıldığı, her geçen gün daha katı kurallarla yönetilen tuhaf ama bir yandan da çok tanıdık bir akıl hastanesinin kapılarını aralayan Nermin Yıldırım’ın “Misafir” romanı, Berlin Film Festivali’nin Franfurt Kitap Fuarı’yla 2006’dan beri ortak sürdürdüğü Books at Berlinale programına seçilen 12 edebi eserden biri oldu. Seçilen eserlerin sunumları üç gün sürecek atölye çalışmalarının ardından 11 Şubat’ta gerçekleşecek. Berlinale Co-Production Market’da yapılacak sunumlarda dünyanın dört bir yanından gelen yapımcılara seçilen kitaplar tanıtılacak. “Misafir”, Books at Berlinale’e şimdiye dek seçilen dördüncü Türkçe kitap olma özelliği taşıyor. 2018 yıında “Ağaçtaki Kız” ile Şebnem İşigüzel, 2016’da “Soraya” ile Meltem Yılmaz ve “Daha” ile 2014’te Hakan Günday Books at Berlinale’e seçilmişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler