‘Ekonomi ve Zanaat’ üzerine fotoğraf...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamında düzenlenen “Ekonomi ve Zanaat” temalı fotoğraf yarışmasına 74 ülkeden 2.500’ü aşkın sanatçı, yaklaşık 9.000 fotoğrafla katıldı.

Yayınlanma: 12.02.2019 - 22:21
Abone Ol google-news

 Fotoğraf sanatçıları Ersin Alok, İbrahim Zaman, İlyas Göçmen, Tekin Ertuğ ve Banka Meclisi Üyesi Nurullah Genç’in yer aldığı seçici kurul, 14 fotoğrafın ödüllendirilmesine, 60 fotoğrafın ise sergilenmesine karar verdi. Ankara Cer Modern Sanatlar Merkezi’nde açılan sergi, Türkiye, Vietnam, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Bangladeş, İran, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Myanmar, Irak ve Endonezya’dan fotoğraf sanatçılarının eserlerini bir araya getiriyor. Serginin açılışında konuşma yapan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, bu tarz etkinliklerin kültür sanat alanında sürdürdükleri projelerin ayrıcalıklı bir örneği olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sanatseverlere ücretsiz olarak Türkçe ve İngilizce iki dilde katalogun hazırlandığı sergi 27 Şubat’a dek görülebilir.

Ayrıca sergi etkinlikleri kapsamında, 16 Şubat’ta saat 14.00’te Ankara Cer Modern Sanatlar Merkezi’nde UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Selcan Gürçayır Teke’nin konuşmacı oldukları “Somut Olmayan Kültürel Miras ve El Sanatları, Zanaatlar, Geleceğin Ustaları” başlılı bir panel de düzenlenecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler